Idag lyckades jag att fotografera nåt som jag försökt fånga flera gånger tidigare i vinter, nämligen när faglar_som_lyfter_20160109en hel flock med småfåglar lyfter från marken under fågelbordet. För att få till ett hyfsat sånt kort så måste man trycka på avtryckaren ögonblicket innan alla fåglarna kastar sig upp i luften. I dag så fick jag det att stämma och även om ljuset kanske inte var det bästa är jag nöjd med bilden.

Som framgår av fågelfotot så har vi vitt på marken i Halland just nu. SMHI har hotat med regn och sen kyla på det, så om några dagar kanske vi har skridskobana på gårdsplanen och vägarna här omkring. Jag passade därför på att springa en sväng i dag, löpningen var seg men naturupplevelsen var fin. Jag skrämde upp en glada när jag närmade mig en dunge, glada_a_2gladan svävade sen förbi bara några meter ovanför huvudet på mig (ej den på fotot). När jag passerade dungen så såg jag att där dessutom satt en ormvråk. Vi har mycket rovfågel här.

Det har varit full fart i huset idag, ungarna har en kusin här och de har roat sighelikoter_inne_20160109 kungligt tillsammans, bl.a. med nioåringens radiostyrda helikopter.

Jag vet inte om det beror på barnens stoj eller bara är en allmän formsvacka men jag har brottats med mycket jobbiga tankar. När jag sen börjar fundera på om mitt mående är kopplat till barnen så mår jag ännu sämre. Att inte orka med sina barn känns inte alls bra, inte alls.

Var vänlig följ och gilla: