Vår grillning blir mer och mer avancerad. När vi grillade i går så blev det, utöver färdigkryddat kött, även grillat kotletter och revbensspjäll av förra sommarens lamm. Jag hade till och med rört ihop en egen marinad till spjällen, kotletterna grillade jag som de var. Resultatet blev bra, inte lika fantastiskt som jag hade hoppats på men jag ska jobba vidare på marinaden så förhoppningsvis ska jag få till ett fantastiskt grillkött innan sommaren är slut.

Årets lamm, med tackor och bagge, är nu flyttade till vår finaste hage. De får inte gå där innan midsommar eftersom de käkar upp backsipporna som växer där om vi inte väntar tills sipporna vissnat ner. Flytten gick bra, jag tog täten med en hink pellets men det dröjde inte länge innan fåren sprang i förväg.

Jag var helt ensam i huset i eftermiddags eftersom hustrun fortfarande jobbar några veckor till, den äldsta sonen hade cyklat till en kompis och tioåringen åkte med mormor hem när hon for i lördags. Jag ägnade en del av tiden åt ett projekt jag skulle tagit tag i för länge sen – grävningen i källaren för dräneringen. Vi har en gammal dräneringsledning under huset och den måste friläggas och kopplas på en ny ledning bort från huset. Det involverar både uppbilning av källargolvet och grävning av ett schakt genom ”entrén” till källaren. Jag skrev om avloppsproblematiken i januari när det nya avloppet installerades men jag har inte gjort något åt det sen dess. Inte förrän idag. Eftersom ledningen som ska läggas måste gå under en befintlig avloppsledning kommer det krävas en hel del grävande för att få rätt fall på ledningen. Idag grävde jag bara sträckningen för schaktet men nästa gång jag fattar spaden så måste jag jobba mer på att få till fallet.

De senaste dagarnas vackra väder har gjort att jag knäppt en hel massa blombilder och nedan finns några av dem. Klickar ni på bilderna så blir de lite större.

Var vänlig följ och gilla: