De senaste veckorna har jag haft mer problem med mitt orosrelaterade illamående än jag brukar. Det är inte lika illa som sommaren 2014 men illamåendet kommer över mig betydligt oftare än på väldigt länge. Jag tycker egentligen inte att jag mår sämre än tidigare men när jag blir stressad och orolig så verkar det resultera i illamående snabbare. I slutet på sommaren 2014 kom jag på att en kombination av mina två vidbehovsmediciner mot oro, Theralen och Oxascand, fungerar hyfsat mot illamående och det är fortfarande fallet så jag lider inte lika mycket av mitt illamående som jag gjorde 2014.

En aktuell källa till oro är ett paket från USA som är på väg hit. Paketet är inte skickat som spårbart så jag har ingen möjlighet att hålla koll på det men jag trodde att det skulle ha kommit fram nu. Jag har dock inte sett skymten av det och varje dag när jag kollar posten så hoppas jag att där ska ligga en avi från Postnord om att jag måste betala tilläggsmomsen för att de ska släppa fram paketet. Den extra momsen drabbar ju alla paket köpta utanför EU. Jag har dock noterat att Postnord lägger moms även på paket som är märkta som gåvor. I de fall det hänt mig så har jag ändå betalat momsen för att slippa tjafset med Postnord (och för att inte riskera att tullen ska kolla närmare på vad som finns i paketen….). Tillbaka till det saknade paketet – jag såg på SVTs hemsida att Postnord har problem med pakethanteringen. Det skickas tydligen ovanligt många paket just nu så jag hoppas att det är förklaringen till varför mitt paket inte dykt upp ännu.

Idag så fick jag besök av en kompis som jag lunchar med ibland. Vi har försökt att få till en lunch sedan i april men antingen har jag mått för dåligt eller så har det krockat med en lamning eller nåt annat. Idag kom hon i varje fall hit och hon tog lunchen med sig, smörrebröd. Jag kunde inte med att fota våra mackor så det blir arkivbilder på smörrebröd istället för foton på de vi faktiskt åt. Det var väldigt trevligt att träffa henne igen och jag hoppas att vi ska vara snabbare på att komma till skott med nästa lunch.

Vi har verkligen fått sommarväder nu och det har resulterat i att jag kan frossa i somriga fotomotiv. Nedan finns några av de senaste dagarnas bilder (klickar ni på dem blir fotona större). Det är samma sorts bilder som jag alltid lägger ut på bloggen så här års men jag tycker det är väldigt kul att ta fotona och visa några av dem här.

Var vänlig följ och gilla: