Jakten på tillverkaren av mina nya jodhpurs går vidare, hittills utan framgång. Jag har dock inte gett upp än utan tänker mejla ett par brittiska institutioner med kopplingar till skobranschen för att höra omlast_2915_5627_2 de kan hjälpa mig. Ett sidospår kring skorna öppnade sig dock när jag upptäckte att hustruns jodhpurs (bloggade om dem i april ) förmodligen är från samma tillverkare som mina (hon vet tyvärr inte vem som tillverkat hennes). Inuti båda paren står det att de har ”Style” nr 5795 och jag tror inte att flera olika skotillverkare använde sig av samma nummer på sina respektive modeller. Min gissning är därför att de är från samma tillverkare, av samma modell men på olika läster. När jag jämför skorna så ser det också relativt lika ut.jodhpurs_x2

Varningslampan för airbagen och bältesspännaren lyste inte i bilen i morse heller. Det kändes lite konstigt att tycka att det var synd att det inte var fel på bilen idag. När jag kom till verkstan och johan_helfigur_20160211_1berättade att varningslampan slocknat så sa de att det inte var mycket idé att de tittade på bilen. Det är johan_huvud_20160211_1svårt att lokalisera ett fel som inte visar sig. Jag kör vidare och så får vi se om felet återkommer.

Idag så har jag kört med en välklädd cowboylook, det blev boots och den nya svarta hatten till en grå italiensk kostym. Jag vet inte vad folk som såg mig tyckte men jag var i varje fall rätt nöjd med utstyrseln, inte så att jag vill klä mig så varje dag men nån gång ibland är det kul.

Jag tycker dock att jag borde ha fångat en del blickar när jag gick genom stan, medelålders män i cowboyhatt, boots, ytterrock, kostym och med portfölj och paraply är ju inte jättevanligt förekommande i Halmstad. Jag vet också säkert att jag fångade minst en mans uppmärksamhet eftersom han kom fram till mig och sa att jag såg ut som om jag kom från Texas. Jag tog det som en komplimang.

Mellan förmiddagens praktik och eftermiddagens terapi så gick jag på stan. Jag var bl.a. inom Myrorna och köpte ett hattband till min cowboyhatt. Hattbandet satt ursprungligen på en cowboyhatt som är för liten på mig. Bandet är dock justerbart så det passade till min hatt också. På Myrorna var de först lite tveksamma när jag frågade om de kunde tänka sig att sälja bara hattbandet men till slut gav de med sig.

Vad det var för speciellt med just det bandet? Det har ”bling-bling” i form av conchos (metallutsmyckning) på sig och jag tycker verkligen att det gjorde sig på min hatt.johan_huvud_20160211_2

Var vänlig följ och gilla: