Jag är vanligtvis inte nån stor vän av Turkiet eftersom jag tycker att de behandlar både kurder och demokratin illa. De har dock mitt fulla stöd när de försöker sätta press på EU att agera i flyktingfrågan.turkiet_flyktingar_svt_a

I dag har jag haft en aktiv och krävande dag. Den krävande biten kommer sig av att jag i går åt lunch på The Dubliner i Halmstad. Maten var jättegod men när jag var på väg att gå så fick jag syn på bilden nedan, den hängde inramad på en vägg. virgins_in_heavenDen är säkert menad att vara rolig men jag ser inget roligt i den, jag ser bara ett stereotypt och islamofobt tänkande. När jag stod och tittade på den så kom en servitris förbi och jag högg henne och sa att jag inte tyckte bilden var rolig utan bara osmaklig. Jag borde kanske ha stannat och tagit en diskussion med henne men jag jagade istället ikapp mitt lunchsällskap.

I går kväll så la jag ut bilden och vad jag tyckte om den på Facebook men eftersom jag inte kunde tagga dublin_halfpenny_bridge_aThe Dubliner i mitt inlägg så skrev jag också en kommentar på deras Facebooksida. Idag så virgins-in-heaven-overstrukenkommenterade de min kommentar genom att lägga ut den här bilden. De verkar tydligen tänka låta bilden hänga kvar på väggen. Jag kan inte låta bli att se det beslutet som nån slags barnsligt trots. Varför inte bara plocka ner bilden och hänga nåt snyggt där istället, t.ex. en bild från Dublin? Jag har ställt den frågan till The Dubliner men jag har inte fått nåt svar ännu.

the_dubliner_fb_aÄven om det här med The Dubliner är en skitsak och det bara handlar om några kommentarer på Facebook så har det triggat igång det sympatiska nervsystemet på mig. Jag har därför gått omkring och varit stressad och spänd hela dagen. Självförvållat men av nån anledning så blev jag förbannad när jag såg bilden på The Dubliner, den kändes så billig och opassande i en pubmiljö. För mig är puben en inkluderande johan_motorsag_tradoch gemytlig plats och där hör inte den sortens bilder hemma.

Det aktiva idag har bestått av att jag börjat röja några vindfällen i en av hagarna. Jag orkade bara ta ner träden och kapa upp dem, ris och stockar ligger kvar. rojning_20160212Jag hoppas att en granne kan komma och hjälpa mig få bort det så småningom. Nu är i varje fall det första steget taget.

Jag har också varit och hämtat en hästvagn till Pirana. Vagnen stod hos en granne så jag rockard_gardsplanpromenerade dit och drog hem den sen. Jag tror att de höjde lite på ögonbrynen i bilarna som jag mötte, de körde i varje fall väääldigt långsamt när de passerade mig.

Var vänlig följ och gilla: