De senaste veckorna så har jag snubblat över tre irländska gangsterfilmer. Det är ”Perrier´s bounty” som jag skrev om igår, förra veckan så var det ”In Bruges” och idag hittade jag ”The Generalen” på dvd_irlandsk_gangster_x3Emmaus. Den nämnde jag i bloggen i lördags, den handlar om en verklig figur, Martin ”The General” Cahill, en ryktbar yrkeskriminell som sköts till döds av IRA 1994. ”In Bruges” är fiktion och handlar om två irländska yrkesmördare som tar sin tillflykt till Brügge efter att ett jobb gått fel. Förutom gangstertemat så har alla tre filmerna Brendan Gleeson gemensamt, han är vanligt förekommande i irländska filmer.

På Emmaus så har de börjat med en av sina återkommande reor. Just nu har de halva priset på rea_emmausmycket kläder men jag tänker ha is i magen och avvakta med att köpa nåt. De brukar trappa upp sina reor så att de mot slutet säljer plaggen för 20 kronor styck, då brukar jag göra riktiga fynd.

I dag så var jag med på ett ansträngande möte på praktiken, hela arbetslaget diskuterade utformningen av den statistikinsamling jag sysslar med. Jag märker att jag tar invändningar och synpunkter på fel sätt, väldigt personligt. Jag känner det känns som att jag borde ha förutsett de problem som togs upp och när jag inte gjorde kände jag mig misslyckad och blev dessutom stressad över de ändringar som måste göras. Logiskt sett vet jag att åtminstone tankarna om att ha misslyckats inte är rimliga men som vanligt körde känslornacd_ebba_gron över logiken.

För att lätta på det mentala trycket så åkte jag till Kupan för att se om det kommit ut nåt nytt och spännande i butiken sen jag var där i går. Det hade det inte men när jag var på Kupan så kom jag på att Halmias loppis har öppet på onsdagseftermiddagar så jag åkte dit också. Där gjorde jag jodhpurs_riddäremot fynd, en samlings-cd med Ebba Grön för 10 kr och ett par jodhpurs för 40 kronor. Som hittat! Jag har redan ett par liknande jodhpurs men de här är snyggare så de gamla får ta ett varv till i secondhandsvängen.rid_2

Av markeringarna i jodphuren så kan jag utläsa att de är engelsktillverkade och vad de har för lästnummer men jag kan inte tyda namnet på tillverkaren. Jag ser att det förmodligen börjar med RID, möjligen RIDE, men sen blir det otydligt. Jag har försökt googla fram tillverkaren men inte lyckats hitta dem och det retar mig lite. Jag ska dock försöka luska vidare i det nån annan dag.

När jag körde hem från praktiken så märkte jag att varningslampan för airbagen inte längre lyste.varningslampa_airbag_ford_2_150 varningslampa_slackt_airbag_fordJag får se om den lyser i morgon när bilen ska till verkstan för att de ska titta på problemet med air-bagen. Det kan ju vara svårt, och dyrt, att hitta ett fel som bara finns där ibland.

Var vänlig följ och gilla: