Jag har roat mig med att inventera mina tweedkavajer och insett att jag har 14 stycken. Det är väl ungefär i linje med genomsnittet för en svensk medelålders man, eller….. 🙂 Jag använder vissa kavajer mycket mer än andra men det är också kul att ha möjlighet att plocka fram en specifik, lite udda kavaj för ett speciellt tillfälle. Alla kavajerna är köpta i secondhand-butiker, de flesta kommer nog från Röda Korsets. Av de 14 så är bara två i Harris tweed, nummer 5 och 9. Tyvärr har jag ingen i donegaltweed. Sista fotot är lite fläckigt, det var tydligen små vattendroppar på linsen när jag fotade. Klickbara foton.Jag ser väldigt ofta rådjur (på håll) under mina och Sigges promenader och nästan alltid är det deras vita akterspegel som avslöjar dem. Jag har fått lära mig att de har sin vita svans/rumpa för att kunna varna sina kompisar men det känns som att den också drar uppmärksamhet till rådjuren.Under gårdagens morgonpromenad så såg jag också en ekorre, ett tag kryllade det av ekorrar här men nu ser jag dem inte särskilt ofta.På eftermiddagen igår så hade Sigge och jag sällskap av 14-åringen vilket innebar att Sigge fick lite extra bus och lek.Det är måndag idag och jag har alltid svårt att ta mig för saker och ting på måndagar. Jag tror att det beror på att jag är sliten efter helgen – inte dess festande utan det faktum att den är mer stressande eftersom hela familjen är hemma och samlad då. Idag lyckades jag dock ringa sotaren (Gösab) om att jag tycker det var länge sen de var här. Jag fick beskedet att vi försvunnit ur deras datasystem, den senaste noteringen de hade om att de varit här var från 2018. Jag kunde snabbt kolla på bloggen och se att de sotade här i oktober 2022 men hon jag pratade med trodde mig inte – hon trodde mer på kartan än på verkligheten. Hon försökte verkligen övertyga mig om att jag av misstag anlitat en annan sotare (som sotade här tidigare) men jag var helt säker på att jag inte gjort det eftersom deras sotare var så tjuriga, så när möjligheten att byta sotare dök upp tog jag den. Gösabs sotare är väldigt trevliga och positiva men deras datasystem imponerade inte. Det slutade i varje fall med att damen jag pratade sa att hon skulle be en sotare kontakta mig och boka en tid för både sotning och brandskyddskontroll.

 

Eftersom jag var rätt irriterad efter telefonsamtalet med Gösab så letade jag rätt på fakturan (med telefonassistans av hustrun) från sotningen 2022 och mejlade den till hon jag pratat med (kontorschefen). Jag tycker jag formulerade mig stramt men ändå tydligt. Klicka på mejlet så blir det större.Jag hann inte kontakta kommunen innan Gösab ringde upp och bad om ursäkt. Hon jag pratat med hade gått in på fel fastighet i deras register….. Det var därför jag fått de besked jag fått. De hade sotat här i oktober 2022 som jag sagt men på grund av sjukdom hade de inte hunnit med det förra året men de jobbar på att komma ifatt.

Var vänlig följ och gilla: