Idag har jag ägnat en del av dagen åt att stå på logen och stryka panelbrädor, en ganska trist syssla men jag har lyssnat på radiodokumentärer och ljudböcker så det har varit uthärdligt. Vädret har varit utmärkt för inomhusmålning – regn och blåst. Gårdagen bjöd på bättre väder, åtminstone fram till sen eftermiddag då det började regna, så på förmiddagen körde hustrun och jag med Tora och efter lunch sprang jag. Både under körningen och löpningen passerade vi/jag blommande rapsfält som luktade bedövande sött. Rapsen blommar verkligen för fullt just nu. Äpplena är också mitt i blomningen men fortsätter vädret som idag så blir det inte mycket till äppelskörd i höst – varken bin eller humlor flyger i det här rusket.

Även om jag har fått en del gjort under helgen så är jag superstressad över att det är så mycket som behöver göras just nu. Det finns massvis att måla till renoveringen (panelbrädor, garderobsdörrar och ett element) och så behöver vi stängsla en hage i skogen åt hästarna. Gräset växer för fort nu och vi är oroliga att Tora eller Hia ska dra på sig fång så vi tänker ordna en hage i skogen åt dem, där är gräset mindre frodigt. Hagen finns där redan men den är bara stängslad med en tråd eftersom den egentligen är gjord för kvigor så vi måste dra en tråd till, annars går Hia under staketet. Tillvaron kompliceras också av att vi fått besked om att en av sönerna har en bänkgranne i skolan som har fått covid så vi är i nån slags karantän för tillfället. Sonen ska provtas i morgon och vi se vad resultatet blir och agera utifrån det. Covidrisken här har inneburit att rörmokaren som skulle komma och fixa med golvvärmen i hallen inte kommer. Snickaren vet vi har haft covid tidigare så han dyker förmodligen upp.

Apropå hagen som ska stängslas – hustrun började med den i går och hittade då två gryt. Hon frågade mig om jag trodde det var räv eller grävling och jag svarade tvärsäkert (utan att ha sett gryten) att det var grävling för räv har vi inte sett till här på många år men grävling såg vi förra sommaren. Jag var nog lite för tvärsäker för när jag satt med pipan i går kväll så for det plötsligt en räv över gårdsplanen! Jag var inte beredd på att den skulle dyka upp och den kom i full kareta så det fanns ingen möjlighet att fånga den på bild men en räv var det. Har inte sett en räv här på många år och så dyker det upp en samma dag som jag säger att här inga finns – vad är sannolikheten för det?

Till sist ännu några ekorrbilder.

 

Var vänlig följ och gilla: