I mitt förra inlägg skrev jag att vi behövde stängsla lite i en skogshage för att kunna släppa hästarna där. Vi fick till slut ordning på hagen och efter lunch igår så flyttade vi dit Hia och Tora i går. Det var mulen i backen direkt, de slängde verkligen i sig gräset som växte där. På de öppna delarna i skogshagen finns ganska mycket gräs men det är tunnare och inte lika kraftigt som gräset i deras vanliga hage så jag tror att ”skogsgräset” är mindre farligt ur fångsynpunkt. För att begränsa deras ättid lite så tog vi dessutom in hästarna i går kväll. Det är lite trist att behöva hålla dem på stall så här års men vi vill verkligen minimera risken för fång.

Vi hann även köra en sväng med både Tora och Hia i går kväll. Det var Tora framför vagnen och Hia på släp bakom. Tyvärr har jag ingen fotodokumentation av händelsen, det var som inte läge att fippla med kameran när vi hade två hästar att hålla koll på.

Jag har nämnt att äppelträden blommar för fullt och i år så blommar alla tre träden på baksidan. Förra året var det ett träd som knappt hade några blommor (och följaktligen ingen frukt) men det träder blommar för fullt i år. Det övre fotot är från 2020 och det nedre från i år.Fotona förmedlar inte blomsterprakten på äppelträden, det känns som om bilderna blir lite oskarpa och svåra att fästa blicken på men jag hoppas att de ger lite känsla av hur det ser ut. Tulpanerna blommar också nu och Betty var fram och luktade på en i går men hon blev inte lika betagen som tjuren Ferdinand.

Trots ena sonens eventuella covidsmitta så dök rörläggaren upp här och la golvvärmen (vattenburen) igår och idag skulle snickaren ha lagt skivor över den men i sista minuten blev de diskussion om undergolvets uppbyggnad. Jag trodde den saken var utredd och klar men tydligen inte – såna diskussioner stressar skiten ur mig. Det löste sig till slut och i morgon ska snickaren fixa med golvet.

I förmiddags flyttade snickaren och jag stenen som legat framför dörren in till huset (d.v.s. den som ekorren är på i fotot). Det är en bjässe som var tung som skam men efter lite trixande med spett och kofötter fick vi ut den så att vi kunde dra bort den med hjälp av en bil, spännband och staketstolpar. När renoveringen är klar så är planen att stenen ska ligga framför den nya dörren.

Vi har fortsatt att göra fynd i väggar och golv. Vi har bland annat hittat ett kvitto som visar att de som bodde här på 50-talet bland annat rekvirerat ost (Ambrosia) och smör från mejeriföreningen de levererade sin mjölk till. Kostnaden för det rekvirerade drogs sen från avräkningen på mjölken. Jag har också hittat ett klocklod så nån gång i tiden har de haft en gammal väggklocka här, typ den vi satte upp i somras.

Var vänlig följ och gilla: