När jag gick ut till hönsen i morse så var det höst under ett av äppelträden.appeltrad_host_20150706_a Det var väl inte berett på den plötsliga värmeböljan.

Under förmiddagen så tittade jag på ”Fröken Märkvärdig och karriären”.froken_markvardig_dvd_a Den var jättebra! Det var 30 minuter av total igenkänning, Joanna Rubin Drangerjoanna_rubin_dranger_a som skrivit och tecknat beskriver verkligen prestationskrav och dömande tankar verklighetstroget. Har du en halvtimme över så passa på att se filmen. Nedan finns en länk till filmen på Youtube, tyvärr hittade jag den bara med tysk textning men jag tror inte det ska förta den visuella upplevelsen.

https://www.youtube.com/watch?v=CTwZ2cjpxyc

I dag hämtade jag svärfar vid tåget i Falkenberg, han har ett ärende i krokarna och ska övernatta hos oss. När vi kom hem till oss så visade det sig att han behövde hjälp med att få en skjorta tvättad. Jag sa att det inte skulle vara några problem, tog skjortan och gick ner i tvättstugan. Sen blev det pinsamt – jag begrep inte hur tvättmaskinen tvattmaskin_afungerade (vi har ”bara” haft den i ett år, typ) utan var tvungen att ringa min fru för att få instruktioner.

Det är ju uppenbart att det är hustrun som sköter tvättandet i vår familj och det är väl ok, man kan ju fördelat hushållssysslorna mellan sig. Tyvärr är fördelningen i vår familj väldigt skev. Jag vill tro att det är min sjukdom och inte ett genusmönster som slår igenom.

På eftermiddagen så var jag på praktiken och efteråt var jag inom Kupan. På kavaj_oj_cerruti_dk_aprecis samma tiokronorshängare där jag förra veckan fyndade en kavaj från Tiger, hängde nu en dubbelknäppt grå kavaj från Oscar Jacobson (i ett tyg från Cerruti 1881). Den var för liten för mig men jag tar med kavajen upp till Göteborg och Ragtime och ser om de är intresserade.

Var vänlig följ och gilla: