Vi kom iväg på fyrverkerikonserten i Halmstad igår men fyrverkerikonsert_1jag ska villigt erkänna att när vi åkte så hade jag hellre stannat hemma än följt med. Nu efteråt är jag dock glad att jag hängde med, det var verkligen häftigt. Även om smällandet ibland gjorde att man inte hörde musiken så var helhetsintrycket ändå att musik och pyroteknik följdes åt. Det är ju så här fyrverkerier ska ses! Det där skjutandet som sker vid nyår är ju meningslöst jämfört med det här (egentligen annars också). Nedan finns en kort film från i går och några foton. Allt dokumenterat med min mobil så bildkvalitén är inte den bästa.

fyrverkerikonsert_2fyrverkerikonsert_3fyrverkerikonsert_5Jag har jobbat vidare med mina pipor idag. Jag fokuserar på den i äppelträ eftersom jag tror att den har störst förutsättningar att bli nåt som ändå liknar och fungerar som en pipa. Jag har också jobbat med en pipstopp, det blev lite provisoriskt smide. Jag brukar använde en handsmidd spik som pipstopp spik_lang_pipstopp_tandaremen den är lite lång att ha i en kavajficka så jag har kapat en spik för att få en stopp i bättre storlek. Nackdelen med den stoppen har varit är där inte funnits nåt att kratsa ur askan ur pipan med. Idag så tog jag en tändare med jetlåga och hettade upp spetsen på pipstopp_tandare_hammareden korta spiken så att jag kunde banka ut den till en lite spade eller krats.

Jag har också testat en annan pikgrej, rengöring med salt och alkohol. Man fyller ett inrökt piphuvud med flingsalt och häller på alkohol (först pluggar man kanalen i pipstammen med t.ex. plastfolie). Alkoholen och saltet ska lösa upp och dra ut tjäran som sitter på väggarna och i piphuvudet. Jag vet inte hur effektiv metoden är men saltet blir skitigt på ganska kort tid. Risken med metoden är att pipan spricker efteråt om man inte får bort allt salt. Jag sköljde pipan mycket noga.

 

piphuvud_salt_innanpiphuvud_salt_efteråt

Jag tycker verkligen att det är barnsligt roligt att pilla med piporna och piptillbehören.

Var vänlig följ och gilla: