Den 20:e juli så hade mitt blogginlägg titeln ”Johans English blend”. johans_english_blend_skarmdump_aJag har nu upptäckt att det var ett klavertramp i pipvärlden (även om den i stor utsträckning är helt omedveten om det inträffade). En av de tre tobakssorterna som jag blandade och sen hällde whisky över var Penzance. När jag surfat runt på pipsajter och tittat på pipfilmer på YouTube så har jag upptäckt att just Penzance är en oerhört hajpade piptobak. Orsaken till det är givetvis att många gillar smaken (som inte imponerade på mig) men också den begränsade tillgången. Igår såg jag en YouTuber som recenserade Penzance och han hade stått på en väntelista i 1,5 år för att få köpa tobaken.

Och jag får en påse, gillar den inte och blandar den med annan tobak och sprit. Lite skäms jag faktiskt johan_boots_hatt_20160829men jag tycker samtidigt att min blandning smakar bättre än de tre som jag blandade ihop.

Idag har jag varit lite cowboyklädd och orsaken till det kan härledas till en annan video jag såg på YouTube. Det finns en äldre farbror i Dodge City, Kansas, USA som vloggar om piprökning.

Han har precis börjat och har bara hunnit lägga upp ett par filmer men cowboy_the_big_lebowskihan är störthäftig. Han verkar vara en sån där cool gammal cowboy som man bara ser på filmer (typ cowboyen i ”The Big Lebowski“) men jag har kollat honom på nätet och han verkar vara äkta vara. Till saken att han har den symboliska befattningen som ”Marshal” i Dodge City så det går att söka på honom. I klippet ovan berättar han om piprökning men också om vilda västerns och Dodge Citys framväxt. Fascinerande!

Var vänlig följ och gilla: