I går inledde jag arbetet som förhoppningsvis ska resultera i mina två första egentillverkade pipor, en i ask och en i äpple. När jag började så tänkte jag att jag skulle se till att det fanns gott om gods på hela pipan, dvs att jag skulle vara försiktig när jag borrade hålen (gjorde det först). När jag knackade pipamnenlite med ett stämjärn på pipan i ask så sprack den och en betydligt större bit än tänkt lossnade. Det innebär att pipan blev betydligt tunnare i botten än vad som var meningen men jag ska ändå göra klart den och se hur den blir. Jag kommer att lacka den med vattenglas (natriumsilikat) på insidan för att göra den brandsäker, förhoppningsvis räddar det den tunna botten.

På pipan i äppelträ så har jag tagit det lugnare med stämjärnet så där har jag tjocka väggar åt alla håll. Jag håller på att jobba på pipornas form och det arbetet sker medelst huggning, täljning, sågning och filning.

Munstyckena till piporna kommer jag inte att göra själv utan köpa på Ebay eller Tradera.

När jag gick till fåren i går kväll så fick jag äntligen lite ordning på fotograferandet. Det blev ett par fina bilder på Rävinge i kvällssol och på två ormvråkar som bråkade/lekte lite.ravinge_20160826_1ravinge_20160826_2ormvrakar_20160827ormvrakar_20160827_2I kväll är planen att åka in till Halmstad och titta på en fyrverkerikonsert i Norre katts park. Det är först lite blandad musik och sen så framförs Händels fyrverkerikonsert av både orkester och pyrotekniker. Vi har inte varit inne och tittat tidigare men det ska vara spektakulärt att se. Nedan är ett klipp på hur det tedde sig 2012.

 

Var vänlig följ och gilla: