Just nu lyssnar jag på en P2-dokumentär om den brittiske kompositören Ralph Vaughan Williams (Ralph uttalas tydligen Rejf). Jag har aldrig lyssnat på hans musik men när jag i 20-årsåldern hade som ambition att lära mig tycka om annan musik än pop och rock så var jag på väg att köpa en skiva med nån av hans symfonier. På den tiden gjorde jag listor med musik jag skulle köpa inför besök i London eller Dublin (som då skedde årligen). Jag hittade inte listan där Vaughan Williams figurerade men väl en annan. När jag bläddrade igenom gamla almanackor, dag- och adressböcker så hittade jag flera av mina gamla adresser från 80-talet som jag helt glömt bort (lumpen-adressen hade jag ju bara i två veckor), inte glömt att jag bott där men väl den specifika adressen.

Jag hittade också adresser till människor som jag inte minns, t.ex. den här i Halmstad (gissningsvis nedtecknad 1982-83). Efternamnet är lite ovanligt så jag googlade det och Betina verkar bo kvar i stan. Vad det gäller hennes syster (antar att de var systrar) så hittade jag ingen med det namnet i Halmstad men fick två träffar på andra platser i Sverige. Den ena platsen ligger bara en kilometer från där hustrun och jag bodde när vi pluggade i Uppsala men när jag tittade närmare på den personen så visade det sig att hon var i 30-årsåldern så det är fel Petra. Den andra Petra har dock rätt ålder.

Bland mina gamla papper så hittade jag också schemat från sista året på gymnasiet. Jag gick Teknisk linje med kemiinriktning trots att jag inte gillade ämnen som matte, fysik och kemi (ärligt talat hade jag jävligt svårt för dem). De ämnen jag gillade är inringade på fotot. Jag läste Teknisk linje bara för att det var en bred utbildning som gav mig stor valfrihet när det gällde vad jag skulle plugga efter gymnasiet. Jag tvingade mig med andra ord igenom en utbildning som jag inte trivdes på. Jag är glad att familjens nuvarande gymnasist inte gjorde samma sak utan valde program efter intresse. Fast om jag valt gymnasieutbildning efter intresse, typ Samhällsvetenskaplig linje, hade jag inte varit behörig att söka in till Agronomutbildningen så det var nog bra att jag tvingade mig – annars hade nån annan förmodligen varit gift med min fru och jag kanske ihop med en kulturtant. Hemska öde!

När vi tog ner kastanjerna på gårdsplanen för några veckor sen så filmade jag det och la ut videon på YouTube och med mina mått mätt så är det en succé. Jag brukar ha 30-talet visningar på en video efter ett år men trädfällningen är redan uppe i 160 och med tanke på att jag bara har 77 prenumeranter tycker jag det är bra. Videon är 2:30 lång och den genomsnittliga visningstiden är 1:24 så de flesta tittar faktiskt en stund och klickar sig inte bara vidare.

Nåt som inte går så bra är mina försök att byta ring i näsan. Jag har haft en silverfärgad ring ett tag nu och idag fick jag för mig att jag skulle byta till en guldfärgad – dåligt beslut. Jag fick bort ringen som satt i men sen kunde jag inte få den nya ringen igenom hålet i näsan. Efter att ha försökt en stund, typ tills näsan sa ”Nu räcker det!” gav jag upp och satte i ett stift istället. Jag kör med stift tills det är dags att byta smycke i ögonbrynet, det görs hos han som piercade mig och då får han byta i näsan också.

Var vänlig följ och gilla: