Redan innan jul så hade jag tänkt att nacka den yngre av de två tuppar vi har men jag har dragit på dettupp_aldre_20160402 eftersom det är nåt som jag inte så gärna gör. Ikväll får det nog bli tuppnackning i varje fall, fast inte av den yngre tuppen utan av den äldre. De senaste dagarna så har han gått för sig själv, det verkar som om den yngre tuppen tagit över ledarrollen. Idag är ”gammeltuppen” dessutom halt på ena benet. Lägg därtill att han har fotkvalster och resultatet kan bara bli ett. Huggkubben. Nu ska jag bara ta mig samman och göra det så att han slipper att gå omkringn och vara både utstött och ha fysiskt ont.

pirana_i_sele_grimskaftI eftermiddags så var alla hemmavarande familjemedlemmar ute och körde med Pirana. Hustrun satt bakom tömmarna, sjuåringen satt bredvid och jag gick/sprang som ”säkerthetsnisse” med ett grimskaft vaska_kavaj_klar_akopplat till Pirana. Hon skötte sig dock utomordentligt. Det märks att hon tycker körningen är rolig, betydligt roligare än de promenader jag brukar ta med henne på.

Dagens stora händelse, vid sidan om den stundade tuppnackningen, är att min kavajväska blev färdig. Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med den, satte till och med riktigt foder på insidan av locket. Nu återstår bara att använda den, förhoppningsvis är den någorlundavaska_kavaj_klar_insida funktionell och tålig. Jag har en liten oro att fästena till bärremmen (lånad från en köpt väska) inte ska hålla. Jag får vara lite försiktig med vad jag stoppar ner i väskan.

Var vänlig följ och gilla: