När jag hämtade sjuåringen vid fritids i eftermiddags så märkte jag att jag är ”miljöskadad” sen när plank_lekplatsjag jobbade med markföroreningar. De håller på och renoverar lekplatsen vid skolan/fritids och de har satt nya, tryckimpregnerade, brädor på ett klätterplank. Jag blev genaste orolig att man använt virke som impregnerats med CCA-medel, d.v.s. med koppar, krom och arsenik. Jag är inte så glad i att ungarna ska klättra omkring på redskap som impregnerats med krom och arsenik.

impregneringsklasser_aEfter att ha googlat lite så fick jag klart för mig att man får använda tryckimpregnerat virke på lekplatser men det skall vara av klass NTR/AB. Efter ytterligare lite googling så fick jag fram att man för klass NTR/AB använder sig av impregneringsvätskor med koppar eller organiska ämnen. ”Organiska ämnen” är ju en rätt diffus beskrivning och den innefattar en hel drös med ämnen som jag tyvärr inte har koll på. De preparaten sägs vara mindre miljö- och hälsofarliga än metallbaserade impregneringsmedel och jag kan för lite om dem för att ha en annan åsikt i frågan.

vaska_kavaj_20160401Utöver att oroat mig för tryckimpregnerat virke så har jag sytt en hel massa idag. Min väska ser verkligen ut som en väska nu, tyvärr räckte inte tyget i kavajen även till en bärrem utan jag får ta tyg från en annan tweedkavaj (även den kostade fem kronor).kavaj_reservtygJag tror att det tyget kan passa bra och gör det inte det så får jag väl köpa ett begagnat bälte att göra om till axelrem.

Väskan har verkligen rört till min planering idag. Jag har inte kunnat slita mig ifrån den utan skjutit på annat som jag hade tänkt göra. Jag har lätt att fastna i aktiviteter när det går bra och jag har roligt. Fast när jag tänker efter så har jag lätt att fastna i aktiviteter även när det går dåligt och jag inte har roligt. Jag är nämligen så lagd att jag vill få ordning på det jag håller på med innan jag bryter. Det, i kombination med en stor envishet, kan leda till långa och plågsamma sittningar med projekt som trilskas.

Jag har anmält mig till en konferens! Nuförtiden så är det glest mellan mina konferenser så det är alltid spännande att få komma i väg lite. Det är Svenska ESF-rådet som anordnar en sammankomst under rubriken ”Ett samtal om: Den organiserade ohälsan – och hur vi skapar ett hållbart arbetsliv”. esf_konf_hallbart_arbetsliv_aJag ska bara vara med som deltagare så jag räknar med att vara där (i Göteborg) lyssna på intressanta föreläsare, fika lite och känna ”vibbar” från hur det var förr, när konferenser var vardagsmat.

Jag var först osäker på om jag fick anmäla mig till konferensen eftersom den främst verkar vända sig till folk i arbetslivet. Jag mejlade därför ESF-rådet och de svarade med vändande e-post att jag var välkommen. Så nu är jag anmäld. Konferensen är inte förrän i början på juni så jag har gott om tid att gå och se fram emot den på.

Dagens stämningsbilder.

faglar_stupror_soluppgang

krokus_20160401fonster_rod_vaggbrynja_far_20160401

Var vänlig följ och gilla: