När jag vaknade i går så kändes måndagens stocksläpningen i kroppen. Jag var öm (på ett bra sätt) i rygg och lår men jag var dock inte värre däran än att jag orkade gå lite med motorsågen på förmiddagen. Jag fällde några små träd så att det ska bli lättare att komma åt tidigare fällda träd med traktor. Förhoppningsvis får vi hjälp att köra ut hela klabbet i helgen.

Efter trädfällningen så satt jag mig vid brasan och rökte och drack kaffe. Jag eldar med spillvirke från vinden så det knäpper, knastrar och gnistar om elden nu. Virke från barrträd ger sig också ifrån en helt annan lukt än lövträdsträ när det brinner, det luktar som i vedbastun hos farfar och farmor. När jag är färdig vid brasan så brukar jag hälla ut slatten som är kvar i kaffepannan (lite kaffe och mycket sump) och då sprider sig en helt annan doft, det luktar kafferosteri och det väcker minnen från Uppsala och Lindvalls kafferosteri där. Lukten av rostat kaffe skapar också fragmentariska minnesbilder från Bagdad men jag kan inte riktigt säga var eller när det luktade rostat kaffe där.

I eftermiddags så fick jag äntligen träffa en läkare om min hudrodnad på vänster lår. Jag skulle ha träffat honom förra veckan men då var han sjuk så det blev idag i stället. Det visade sig att jag har Erythrasma som är en ovanlig bakterieinfektion i huden som oftast visar sig i ljumskarna eller armhålorna och den behandlas med antibiotika. Jag fick Ery-Max utskrivet och när jag rutinmässigt googlade på det så såg jag i FASS att det kan påverka/påverkas av om man tar sömntabletter typ Zopiklon, vilket jag gör. Läkaren visste att jag tar det eftersom han hade dragit ut min medicinlista innan han träffade mig så han har nog koll på eventuella medicinska interaktioner men jag kunde inte låta bli att googla vidare på hur de två medicinerna påverkar varandra. På en sidan som heter Internetmedicin.se så stod det att Ery-max kan göra så att Zopiklon för ökad ”hypnotisk effekt”. Kan bli intressant att ta min nattmedicin ikväll… 🙂 Vi har ett tillfälligt köpstopp här hemma just nu, givetvis köper vi saker men vi försöker låta bli att köpa sånt som inte är absolut nödvändigt. För att inte utsätta mig för frestelse i onödan så undviker jag i möjligaste mån därför Halmstads secondhandbutiker. I går hade jag dock två timmar att fördriva medan 8-åringen var på KomTek och då blev lockelsen för stor. Jag begav mig därför till både Kupan/Röda Korset och Erikshjälpen med en strategi att inte köpa nåt om det inte uppstod ett ” force majeure”, d.v.s. något väldigt sällsynt och eftertraktat dök upp till ett lågt pris. Redan på Kupan så inträffade det, jag köpte en väst för tio kronor. På Erikshjälpen så höll det på att inträffa igen när

jag botaniserade bland deras CD-skivor. Plötsligt så stod jag med en skiva av Todd Snider i handen, för er som inte känner till honom så är han från USA och spelar Americana med mycket humor och satir i texterna. Jag upptäckte Todd på YouTube där humorn och samhällskritiken i två av hans låtar, ”Conservative Christian” och ”Statistician´s blues” fick mig att smälta direkt. Den absoluta storheten i den senare låten inser bara den som kört en och samma statistiktenta minst fem gånger. Jag inser storheten!

Jag köpte dock inte skivan hos Erikshjälpen eftersom det bara var en singel men hade det varit ett helt album så hade den fått följa med hem.

Var vänlig följ och gilla: