I dag så kom jag äntligen i väg till Göteborg för att lämna in kläder till försäljning på kommission. Göteborg har börjat rusta sig inför julen, dekorationer sattes upp lite överallt i stan.hotell_gtbg_jul_a

I dag var det inte riktigt kul att åka till Göteborg.johan_selfie_20141119_a Jag stressade upp mig över logistiken både på vägen upp och ner (köpa biljetter, passa tågtider m.m.) och dessutom så strulade själva försäljningsbiten. Jag blev inte av med allt jag hade med mig upp men i varje fall med det som jag trodde att butikerna skulle vara mest intresserade av (två kavajer och en Burberryrock). De satte dock lägre pris än jag förväntat mig på kavajerna.

Kavajerna lämnade jag in på ”min” vanliga butik, Ragtime, men det kändes som att hon i butiken inte riktigt förstod vad det var jag kom med (eller så var det jag som inte förstod). Jag är ingen stjärnsäljare heller så jag lyckades inte prata upp priserna utan de blev låga. Det positiva med låga priser är ju att chansen ökar att plaggen blir sålda. Jag tog det dock lite för personligt när vi diskuterade priser och om de skulle ta in de andra plaggen jag hade med mig (en kavaj och två par byxor). På nåt sätt så förväxlade jag hennes bedömning av plaggen med en bedömning av mig som person. Logiskt begriper jag ju att det inte var vad vi pratade om men jag kan ändå inte bli kvitt den känslan.

Den butik, Second style, (beklagar bildkvalitén)second_style_gtbg_a som tog Burberryrocken satte ett bra pris men jag var tvungen att stressa fram och tillbaka i Göteborg innan de tog den. Ragtime ville inte ha rocken och när jag sen gick till två andra butiker (Second style och Vintage) för att fråga där så var båda stängda (trots att det var efter öppningsdags). Stressad promenerade jag fram och tillbaka i centrala Göteborg en stund innan jag gick till butikerna igen. Då var de öppna. Vintage ville gärna sälja rocken men inte förrän i februari (de hade redan en likadan i samma storlek), på Second style tog de dock rocken direkt. De satte också ett ganska högt pris (vilket är bra om den blir såld men annars inte), vi får se om den hänger kvar när det är dags att hämta rock eller pengar i februari.

Eftersom jag ser glaset halvtomt och inte halvfullt så är det de låga priserna på kavajerna som dominerar mina minnen av dagen och inte det bra priset på rocken. Det i kombination med min övertolkning av att de inte ville ta in några av mina plagg på Ragtime gjorde att jag tappade lusten för Göteborg. Istället för att gå och fika på da Matteoda_matteo_2_a som jag tänkt så tog jag tåget hem. Vad ska jag med ovänner till när jag har mig själv?

Om nån undrar så fick mina “chukka boots” från Loake (som jag skrev om den 7:e november) stanna hemma idag. Jag har provgått dem en dagloake_chukka_fran_sidan_2_a och klarar inte av att sälja dem. De är för sköna och för snygga.

Sjuåringen fyllde åtta idagtarta_atta_a och det har vi firat med presenter och kinamat. Sonen var vaken redan vid halv sex i morse och har varit igång sen dess så det var en slagen hjälte som vacklade i säng i kväll. Han kommer säkert att hämta sig tills det blir dags för kalas på söndag.

Var vänlig följ och gilla: