kladsim_aBägge sönerna tycker att årets simskola är den bästa de gått på. guldhajen_aDet beror säkert både på lärarna och på att killarna gjort stora framsteg. En sak som också motiverar dem är de olika märkena de kan ta. I dag simmade t.ex. åttaåringen klädsim för att bärga Guldhajen, Simborgarmärket hade han redan fixat. Sexåringen åson_flyter_a sin sida har, genom att flyta som en kork och simma en kortare sträcka, tagit både Sköldpaddan och Bläckfisken.

Medan ungarna flöt och simmade så roade jag mig med att svala_i_flykten_2aförsöka fota svalor i flykten. Det var svårt. Fiskmåsar var ett betydligt enklare motiv att fånga.mas_a

 

Efter de senaste dagarnas anspänning så kände jag ett behov av egentid när vi kom hem från simskolan. Jag tog mig den genom att sätta mig på gräsklipparen och ägna knappt två timmar åt att klippa gräset. Jag klippte dock inte hela tiden eftersom jag fick lägga en del tid på att plocka loss det grimskaft som jag missat när jag städade bort all bråte från gräsmattan innan klippningen.grimskaft_trasigt_a

Det var terapi idag och värmen till trots så hade jag kostym på mig. Fast egentligen inte, det var bara en ”fuskkostym” bestående av en kavaj och ett par udda byxor i nästan samma mönster. Om man inte titta noga så ser mönstren lika ut, kavajen är möjligen lite mörkare. Att göra på det johan_kostym_fusk_1ahär viset är egentligen inte ok enligt mitt sinne för stil. Jag har dock så få somriga kostymer att jag tänjer lite på reglerna i det här fallet.

Ni har min fru att tacka för det lite ovanliga kostymfotot. Ibland verkar det som att hon tröttnar på att fota mig rakt upp och ner framför en av kastanjerna. Jag tycker att bilden har nåt Van Morrison-aktigt över sig i hur jag vänder betraktaren ryggen ( i själva verket tittade jag på en fågelunge som Stout har dödat).

Var vänlig följ och gilla: