Jag var med ungarna till mammons tempel igår eftermiddag. I Halmstad heter det största, och nyaste, templet ”Hallarna” och ligger vid E6:ans södra infart till stan. Köpcentret bidrar, tillsammans med övriga köpcentra i Halmstads utkanter, till att förvandla centrum till en glesbygd när det gäller butiker och affärer och jag vill egentligen inte handla på Hallarna utan föredrar att åka in till stan. Trafiken och det extra böket det innebär att gå runt i centrala Halmstad gjorde dock att jag kapitulerade och gjorde det enkelt för mig igår.

Jag tycker verkligen att Hallarna känns som ett konsumtionstempel när jag går omkring där. I Ulf Lundells bok ”Sömnen” (rätt säker på att det är ”Sömnen” och inte ”Jack”) så låter Uffe huvudpersonen ”offra” några kronor till köphetsen och konsumtionen genom att släppa mynten vid NK:s entré. Jag får samma impuls på Hallarna men istället för att bara hysta in några spänn vid de roterande svängdörrarna så gav jag istället lite pengar till den kvinna som satt där och tiggde.

Väl innanför dörrarna så klarade ungarna av sina julklappsköp väldigt snabbt, faktiskt så snabb att jag lät dem få varsin varm choklad på Yoggiboost medan jag gick och köpte några julklappar på egen hand. Jag gick också till apoteket och hämtade ut lite medicin, lugnande mot oro – ganska passande med tanke på var jag befann mig.

Idag har jag köpt årets julskinka (skinkan beställdes dock i slutet av november). Den är ekologisk och är från Ragnarssons i Tvååker även om jag köpte den i Mostorps gårdsbutik. När jag ändå var på Mostorp så passade jag på att köpa lite annat också, senapskorv och kallrökt skinka. Tanken är att jag ska ha dem i den lammgryta jag tänkt göra på julafton. Lagar jag en rejäl sats med lammgryta då så har jag mat ända fram till mellandagarna.

Var vänlig följ och gilla: