Det känns som om jag har haft lite oflyt, men även flyt, det senaste dygnet. Oflytet började i går eftermiddag när jag skulle klippa gräsmattan och gräsklipparen vägrade starta. Startmotorn snurrade på som attan men motorn tände inte. Jag misstänkte att det var nåt fel på tändstiftet så jag åkte ner till byn och köpte ett nytt stift men det gjorde ingen skillnad. Jag provade då med startgas men även det utan framgång så det slutade med att jag ringde vår bilverkstad och hörde om den kunde titta på klipparen. Det kunde de men det var lite oklart när så vi bestämde att jag skulle köra ner den idag på morgonen och så skulle de ta den vid tillfälle.

Senare under gårdagskvällen, när jag skulle ställa in gräsklipparen i magasinet över natten, så gjorde jag ett nytt försök att starta den och då gick den igång. Jag gav mig genast i kast med att klippa gräset på baksidan och det gick riktigt bra men när jag var klar där och skulle köra till nästa gräsområde så kom 9-åringen och sa att killarna behövde hjälp i köket (de fixade kvällsmat på egen hand). Jag stängde av gräsklipparen och gick in och assisterade i köket men när jag skulle starta klipparen igen så ville den inte vara med, startmotorn gick men motorn tände inte. Efter att svärandes ha försökt starta fanskapet en stund så gick jag in och höll pojkarna sällskap när de åt sin mat framför teven. Vi såg en Bondfilm, ”Skyfall”.

Under kvällen igår så satt jag och grämde mig för att jag blev avbruten i klippandet och inte fick hela gräsmattan klippt. Det slog mig att mitt tankesätt var precis som i exemplet med glaset som är till hälften fyllt med vätska – ser man det som halvtomt eller halvfullt. Jag tänkte tyvärr negativt i går och såg gräsmattan som till hälften oklippt trots att jag lika väl hade kunnat glädjas åt att jag faktiskt lyckades klippa en hel del gräs.

Strulet fortsatte i dag på morgonen. Efter att jag lämnat gräsklipparen så körde jag med släpet till Harplinge för att köpa några torvbalar och lite fårmat. När jag kom till kassan så insåg jag att jag glömt att ta med mig plånboken. Fan! Det blev till att köra hem och hämta den (jag kopplade av släpet innan).

Flytet som jag nämnde i inledningen kom under eftermiddagen idag då de hörde av sig från verkstaden och sa att jag kunde hämta gräsklipparen. De hade lyckats starta maskinen utan att göra nåt åt den så det var tydligen bara ett handhavande fel från min sida. Jag har startat gräsklipparen på samma sätt i många år men nu vill den tydligen att jag är försiktigare med både choke och gas. Där ser man. Jag hämtade hem gräsklipparen och hann nästan klippa klart allt det jag inte hann i går innan det började regna.

Ska jag analysera det senaste dygnets flyt och oflyt så blir det en analys som inte smickrar mig. Oflytet har kommit sig av att jag klantat mig och flytet hade jag inget med att göra, det var helt och hållet nån annans förtjänst. Bra jobbat Johan……

Var vänlig följ och gilla: