Jag har tidigare berättat att två av våra tre hönor för ett tag sen ruvade fram varsin kull kycklingar. Kullarna var inte så stora, två respektive fem kycklingar, hönorna har hela tiden skiljt på sina kullar och haft koll på just sina kycklingar. Ända tills nu, vid lunchtid så såg jag tuppen och två hönor, men inga kycklingar, i trädgården. Jag gick ut för att kolla att allt stod rätt till med kycklingarna och då visade det sig att den tredje hönan var med alla sju kycklingarna i hönsgården. Jag kan dock inte säga om det är hönan med två eller fem kycklingar som tagit befälet, hönorna är för lika varandra.

Igår hade jag ingen bra dag, jag var stressad mest hela dagen. Jag hade inte en massa saker inbokade men det lilla jag hade (skjutsa 9-åringen till Halmstad vid 14-tiden för fritidsaktivitet på KomTek) hängde över mig hela dagen och gjorde att jag inte fick ro att göra nåt vettigt på förmiddagen. Efter att ha varit obeslutsam i dryga timmen mellan nio och tio så tog jag mig i varje fall samman och gick ut och målade/oljade ett par fönster i fårhuset. Fönstren där är i teak och mycket hållbara men de behöver oljas in ibland för att kunna stå emot vädrets makter.

Oljandet av fönstret är det enda av alla de målningsjobb jag hade planerat att göra under sommaren som faktiskt ser ut att bli av. Jag hade också tänkt att måla valda delar av huset och fårhuset (med falu rödfärg) men värmen gjorde att inget blev målat i juni, juli och augusti. Vi får se om jag lyckas göra en comeback i september.

Gårdagens utflykt till Halmstad gav mig en ursäkt att klä upp mig i min favoritkavaj, en färgglad kreation i linne. Kavajen är en utpräglad sommarkavaj så det var nog sista gången i år jag hade den offentligt. Jag har dock faktiskt haft den på mig idag igen, när jag spelade in en pipvideo i trädgården. Förhoppningsvis så slår kavajen pipvärlden med häpnad! Jag tyckte jag matchade kavaj och slips bra men tyvärr är tyget i just den slipsen tjockt och bylsigt så för att slipsknuten inte skulle bli enorm så var jag tvungen att knyta en ”four in hand” och inte min vanliga Windsorknut (d.v.s. en halv Windsor). Modelejonen säger nog att den asymmetriska four in hand knuten är snyggare men jag gillar symmetri så jag kör på med en Windsor.

Var vänlig följ och gilla: