Sommarvärmen har bedarrat, i varje fall för den här gången. I går var det 25 grader och idag är det knappt 20 men jag klagar inte. Jag har hellre 18 grader än 28. I går var 12-åringen och jag och klippte gräset hos grannen med alls sportkanalerna på teven. Som vanligt bjöd han på fika efteråt och som vanligt blev det prat om sport. Under det samtalet insåg jag till min förskräckelse att OS inte kommer att sändas på SVT utan på Kanal 5, som vi inte har (vi har inte de flesta kanaler…). Insikten skakade om mig lite eftersom jag spetsat in mig på att titta på bland annat friidrott, triatlon och boxning de kommande veckorna men ska jag se nåt så får jag masa mig över till grannen. Det kan jag förvisso göra men det blir inget avkopplande slötittande om jag måste gå nästgårds för att se OS. Har jag tur så läggs en del ut på YouTube så att jag kan se det i efterhand.

I förmiddags åkte hustrun och jag till återvinningen i Getinge med en massa bråte. När vi var mitt i lastandet så ringde en av mina systrar och ”Har det hänt nåt?” var det första jag tänkte när jag såg att det var hon. Tanken säger en del om hur (in)frekvent vi kommunicerar. Det hade inte hänt nåt utan hon och hennes man skulle passera Getinge på norrut från Köpenhamn och hon undrade om de kunde stanna till för en fika. Givetvis kunde de det så vid 14-tiden fick vi långväga besök. Det var länge sen hon var här så det fanns mycket nytt på gården att visa upp. Det var också väldigt länge sen vi såg, när vi räknade efter så kom vi fram till att vi inte setts på fem år. Förhoppningsvis dröjer det inte fem år innan vi ses igen.

Vi har fått ordning på hästvagnen igen och i går morse var vi ut och körde en sväng. Tora var pigg och gick på bra men vid ett tillfälle fjantade hon sig lite vid en tillfällig skylt. Jag tror egentligen inte hon var så rädd för skylten utan mest ville testa hustrun.

Till sist en hästbild och en på kvigorna som går i vår skogshage. Jag blir glad varje gång jag ser dem eftersom jag vet att de jobbar hårt med att vårda våra marker.

Var vänlig följ och gilla: