I går var jag för första gången på mycket länge på en fullskalig secondhand-runda i Halmstad, d.v.s. jag besökte Emmaus, Myrorna och Röda Korset. Det som var utmärkande för rundan var inte det jag köpte (kommer till det strax) utan det jag inte köpte. Emmaus stänger sin butik och de har därför en stor rea nu och jag hade siktat in mig på några kavajer där men de var borta igår. Antingen så har nån hunnit före mig eller så har Emmaus skickat dem till en annan butik eftersom det var riktigt fina kavajer, även om de var ganska dyra. Fast dyrt är ju relativt, det som på Halmstads secondhandmarknad betraktas som dyrt kan ju vara normalpris i Stockholm eller Malmö.

Det jag fick med mig hem från rundan i går var en kavaj och två dvd:er. När det gäller filmerna så var en till ungarna och en till mig och hustrun. Hustruns och min film, ”Made in Yugoslavia”, verkar enligt omslaget ha fått många ”poäng” av kritikerna så jag har ganska stora förhoppningar på den. Kavajen som jag köpte är en dubbelknäppt linnekavaj i ett supersnyggt tyg, precis mina färger men tyvärr är den för liten för mig. Jag ska försöka sälja den på Ragtime i Göteborg och går inte det så ska jag ge mig på att göra en väst av den.

Nåt som jag också gjorde igår var att elda i pannan. Tyvärr har elpatronen i vår ackumulatortank pajat så vi måste elda för att få varmvatten. Vår rörmokare har haft semester men ska vara på jobbet på måndag så då ska jag ringa och höra om de kan komma förbi och försöka lösa problemet.

Jag hann även med att sitta under en ek och röka en stund i går. Rökningen avbröts dock när jag upptäckte två kaniner som jag började smyga på. Jag tycker jag kom ganska nära innan de upptäckte mig.I början av sommaren så berättade jag att vi fått hit en bikupa och den har nu levererat sin första honung. Biskötaren var här för nån dag sen och tittade till bina och märkte då att de gjort vaxkakor på fel ställe i kupan (fråga mig inte om några detaljer). Han bröt loss kakan och gav den till oss och vi kan nu ha superfärsk honung i teet.

Var vänlig följ och gilla: