Kängor

Igår bytte jag bilden på bloggens förstasida, när den gamla togs så var det äpplen på träden i bakgrunden. Den nya bilden speglar bättre vart vi är på året nu. Utstyrseln till bilden inkluderar ett par kängor och när jag fått på dem och gått ut för att fota så noterade jag att min vänstra fot inte ömmade när jag gick. Kängorna lyfter hälen lite och det gjorde tydligen att fotsmärtan försvann (eller så ger de bara bättre stöd för fotvalvet, där smärtan sitter). När jag kom in så provade jag att lägga små kuddar (klippta av Wettex-trasor) i hälen på mina inneskor för att lyfta hälen lite och det hjälpte också mot smärtan. Upptäckten ger mig hopp om att fotproblemet inte beror på en stressfraktur utan hänger samman med att jag behöver nån form av ilägg i skorna. Jag ringde därför Teamolmed i Halmstad som gör iläggssulor och bokade en tid för en undersökning. Innan jag ska till Teamolmed så har jag en tid hos sjukgymnasten i Getinge (tisdag nästa vecka) och jag hoppas att hon kan bekräfta min teori.

I mitten på oktober så bloggade jag om att en person ur mitt förflutna dök upp i media och nu har det hänt igen. I tidskriften Land Lantbruks lista över de som gjort störst avtryck i de gröna näringarna 2021 så hamnar Linus Brohult på tredje plats för sin dokumentära teveserie ”Slaget om skogen” som sändes i höstas. Jag visste att serien sändes men såg den inte och jag hade inte heller nån aning om att det var Linus som låg bakom den. Linus och jag var båda aktiva hos Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen i början på 90-talet. Vi (och en till, Mikael Lindgren) är också dömda i samma rättegång för olaga intrång på skyddsområde när vi protesterade mot värnplikten och att totalvägrare straffades. Det var faktiskt så att jag i den aktionen tog mig in på Svea Livgarde i Kungsängen med hjälp av Linus inkallelseorder för värnplikt. Mer om aktionen finns att läsa HÄR. Vårt tilltag belönades med dagsböter.

Det är kul att ha kopplingar till människor med engagemang och som gör sig hörda i samhällsdebatten men jag kan inte låta bli att känna lite besvikelse och sorg också – även jag hade de ambitionerna men av dem blev mycket lite.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/kangor/
Twitter
INSTAGRAM