Idag blir det många hattbilder. Jag vill visa hur snygg jag var i går när jag hade min senaste johan_cowboyhatt_beige_20160218cowboyhatt (den är snygg men stor som ett kvarnhjul) men också dagens hattfynd på Lettlandshjälpen, en grön fedora. Hatten från Lettlandshjälpen är lite lik min Mulberryhatt (nedre bilden) som nu kommer att få bli stallhatt eftersom jag inte riktigt trivs med det relativt smala brättet.

Johan_hatt_lettlandshjalpen_20160219johan_hatt_mulberry_20160219

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har också varit inom Kupan i Falkenberg i dag eftersom jag åkte till Falkenberg för att handla ochklocka_digital_myrorna köpa ett batteri till en digitalklocka som jag köpte till nioåringen igår. Han har haft en klocka som han tyckte mycket om men han har tyvärr lyckats slarva bort den. I går hittade jag en fungerande digitalklocka på Myrorna, den behövde dock ett nytt batteri och det införskaffade jag i eftermiddags (batteriet kostade tio gånger mer än klockan).

När jag var på Kupan så köpte jag en Ken Loach film, ”Looking for Eric”

och ett par cowboyboots. Tyvärr är bootsen inte till mig eftersom de är sex storlekar för små. De passar säkert min fru men hon är totalt boots_vagabond_stl_38ointresserad av boots så min plan är att försöka sälja dem i Göteborg. Jag tänkte inte sälja dem genom Ragtime där jag brukar sälja kläder utan jag tänkte försöka med Broadway & sons där jag köpte mina svarta cowboyboots i höstas. Det är en butik som är specialiserad på boots och jag hoppas att jag kan sälja stövlarna direkt till butiken och inte via kommission som jag gör på Ragtime. Vi får se, jag tänkte åka upp till Göteborg i mitten på mars och jag gör ett försök då.

hangslen_detaljerJag köpte också ett par hängslen på Kupan. Jag tror att de är riktigt gamla, de känns väldigt gedigna och det är utsmyckningar på metalldetaljerna. Det har jag aldrig sett på hängslen tidigare.hangslen_detaljer_utsmyckning

Jag är nöjd med mina köp idag men annars så har dagen varit rätt så kass. Jag har inte haft särskilt mycket ångest utan jag har mest varit trött och seg. Jag somnade inte förrän vid 2-tiden i natt och trots att hustrun tog hela markservicen med barnen och hästarna i morse så att jag kunde sova så har jag varit hängig. Det har känts som om jag varit ”bakis” hela dagen, både vad det gäller trötthet och johan_rock_hatt_20160219_1törst. Min farfar sa att ”efter dryckenskap kommer törst” men efter vaknätter kommer också törst, oklart varför.

Jag har dock varit snyggt klädd under dagen. Direkt efter att jag köpt hatten på Lettlandshjälpen så åkte den upp på skulten. Rocken jag har på mig är den som jag kortat och tagit ut fodret på, jag trivs väldigt bra i den.

En anledning till att jag inte kunde somna var att jag vid 21-tiden i går la bud på ett par boots på boots_mezcalero_aEbay. Jag trodde att jag skulle kunna köpa de här snygga Mezcalero-bootsen billigt men på slutet så drog priset iväg och det blev ingen affär. Samtidigt som priset steg så steg också mina adrenalinnivåer, adrenalin och sömn är en dålig kombination och resultatet blev en vaknatt.

Till sist så kan jag inte låta bli att ställa mig frågan om de är dumma i hela huvudet på Skånepolisen? I ett pressmeddelande om att polisen tar allt fler människosmugglare (en sån är man även om man tar flyktingar till Sverige enbart av medmänskliga skäl och utan att ta betalt för det) säger de ”Eftersom det är fritt fram för människor att granskontroll_asöka asyl i Sverige kan man bara spekulera i varför man väljer att anlita människosmugglare”. Hallå!! – Innan man kan söka asyl här så måste man ju ta sig hit! Varför väljer polisen att ignorera det faktum att vi och ett antal andra EU-länder infört gränskontroller? I vissa länder konfiskerar de dessutom värdesaker och kontanter vilket försvårar vidare flykt. Jag kan tänka mig ytterligare orsaker till att man försöker ta sig in i Sverige illegalt. Polisens pressmeddelande misstänkliggör, på ett både billigt och osmakligt sätt, både de som är på flykt och de som på grund av humanitära skäl väljer att hjälpa människor till Sverige.

Var vänlig följ och gilla: