Igår grillade vi igen och som vanligt hade jag Betty till sällskap. Och som vanligt fick hon provsmaka en bit för att kolla att köttet inte var dåligt….. Jag är rätt nöjd med fotot på provsmakningen, det fångar henne med köttbiten svävandes i munnen. Verkligen mitt i gapet. Klicka på fotot så blir det större och ni ser detaljerna tydligare.I samband med grillningen så hade jag en genomgång med 13-åringen om hur jag går tillväga för att lyckas vid grillen. Skulle jag gå vidare in i evigheten nu så kan jag göra det i förvissningen om att min livsuppgift är utförd, nästa generation är utbildad för grillen.

Idag är det sex år sen jag började röka pipa och jag är verkligen glad att jag gjorde det (fotot är från det tillfället). Piprökning har blivit en viktig rutin för mig, en rutin som hjälper mig må bättre. För tillfället så är dock pipintresset, d.v.s. viljan att lära mig mer om piprökning och tobak, väldigt svagt. Jag röker min pipa på kvällen men har helt övergett piprökning på YouTube, jag läser inte heller om det just nu – senaste numret av Rökringar ligger fortfarande oöppnat.

Nåt annat som svalnat är mitt intresse för friidrott. Förra året så slukade jag varenda sekund friidrott som sändes på SVT men i år är jag helt ointresserad. Passionen för löpningen har jag kvar, trots att mitt mående just nu utmanar den, men att se folk tävlingsspringa lockar mig inte länge.

När Betty och jag promenerade i morse så såg vi ett rådjur med ett kid. Igår såg jag ett rådjur med två kid på ungefär samma plats men förhoppningsvis fanns tvåan i närheten idag och inte i magen på en räv. Under promenaden så upptäckte jag också att en ko tagit sig in i fel hage. Jag och kritterna känner varandra så bra nu att jag kunde kliva in, öppna grinden och fösa henne tillbaka till polarna.Femtonåringen och jag åkte till Lettlandshjälpens secondhand i förmiddags. Vi hittade inget till oss men jag köpte dock en snygg linneklänning till svärmor. Var lite osäker på storleken men den passade.

Hustrun och svärmor genomförde den årliga lakansmanglingen idag (på vår mangel från 1888). Nedan syns delar av mitt försök att dokumentera händelsen. Klickbara foton.(

Var vänlig följ och gilla: