Det var ett tag sen jag använde symaskinen senast men i går plockade jag fram den. Yngsta sonen hade lyckats dra upp en stor reva i favoritshortsen så jag gav mig på att försöka laga dem. Det blev rätt bra men det är bara en tidsfråga innan shortsen går sönder igen, fläckvis är de väldigt slitna – baktill är det nog så att den starkaste biten tyg är lappen som jag sydde dit.

Jag fotade lagning med sonen i shortsen och när jag ändå hade honom framför kameran så passade jag på att fota honom framifrån också eftersom t-tröjan han hade på sig är lite speciell för mig. Jag köpte den på en boxningstävling våren 2007 till den äldste sonen fast han bara var några månader då. Jag köpte den minsta storleken men den var givetvis oerhört mycket för stor för honom men han växte in i den och nu har lillebror gjort det samma. Det ”speciella” med den är väl kanske inte så speciellt men det är kopplat till att den handlar om min favoritsport och att jag köpte den till sonen när han fortfarande var en bäbis som fullkomligt dominerade våra liv fast han mest bara åt sov och bajsade. Jag hade kanske också en förhoppning, som grusats, om att han skulle börja med boxning men det kanske är lika bra att han inte gjorde det.

Själv råkade jag ut för lite ”no pain, no gain” när jag sprang i Biskopstorp i går. Först drabbades jag av ett monumentalt blodsockerfall under rundan (sånt händer mig ibland) men jag plågade mig igenom det tills det släppte och sen lyckades jag slå i vänster stortå rejält i en rot (sånt händer också ibland eftersom jag har ett så lågt löpsteg) men jag fortsatte ändå springa trots att det gjorde ganska ont i tån. Fast med tanke på hur tån ser ut idag så kanske jag skulle avbrutit löpningen. Tån ömmar fortfarande och det dröjer nog några dagar innan jag kan springa igen. Även om det gör ont när jag går så kan jag röra tån så den är inte bruten och även om den var det så tror jag inte att man gör nåt åt brutna tår, de får bara läka ihop av sig själva.

Det nya badrummet på ovanvåningen är nästan klart nu, handfat, dusch och toa är inkopplade. Det enda som saknas är handdukstorken som kommer nästa vecka och så dörren så att man kan stänga om sig. Vi har också fått bytt toastolen på den gamla toaletten och förutom att vara en praktisk och estetisk förbättring så löste det en tvist mellan sönerna. De är kivats om vem som skulle få äran att inviga den nya toan på ovanvåningen men eftersom vi nu har två sprillans nya toastolar så kan de ta varsin.

Till sist två foton på en kärrhök (?) jag såg när jag körde vatten till fåren i eftermiddags.

Var vänlig följ och gilla: