Vi har gäster i midsommar och det är trevligt men jag märker att det tar på mina krafter för både i torsdags och i går så har jag nästan kollapsat av trötthet på kvällen och tvingats lägga mig tidigt. Jag tycker det är lite jobbigt att jag inte haft bättre ork de senaste dagarna. Jag tycker att jag mått bra den senaste tiden och känt mig hyfsat stark men när tillvaron för några dagar blir rörigare än den brukar så har jag tydligen inte så stora marginaler.

 

Idag har gästerna, hustrun och pojkarna varit på utflykt till Hovs hallar men jag stannade hemma eftersom jag kände att jag inte orkade med det. Sextonåringen följde faktiskt också med trots att han ramlade in här vid 7-tiden i morse efter att ha firat midsommar med en kompis och hans familj. Vi saknade honom vid 3.30 i natt och ringde och då satt de och spelade kort…..

 

Vi har promenerat lite häromkring med gästerna, deras lilla dotter gillar att titta på kalvarna. I torsdagskväll rejsade kalvarna (den så kallade ”kalvdansen”) när vi var där. Tyvärr hade det börjat skymma så bilderna blev inte så bra. Igår förmiddag var alla utom jag också nere i Steninge och fiskade krabbor (jag stack ut och sprang istället). Jag hittade inga aktuella foton på krabbfiske bland våra foton men där fanns ett från 2011 när pojkarna fiskade. Vad små de var, pojkarna alltså.Under eftermiddagens promenad så talade Betty tidigt om att hon inte ville gå långt så vi vände tidigt och lämnade av henne hemma. Sigge och jag gick sen en sväng och tittade på en flock med kalvar som går på Riddarlyckan nu. Kalvarna tyckte Sigge var spännande men Sigge brydde sig faktiskt inte så mycket om dem – han var å andra sidan rätt distraherad av ett frenetiskt letande efter koskit. Kalvarna följde sen med oss hela vägen ut ur hagen (de blev dock kvar inne i den).Avslutningsvis lite blandade bilder från de senaste dagarna. Fotot på hustrun i klänning är speciellt, hon har inte klänning särskilt ofta. Jag skulle älskat att hon hade det varje dag i sommar, gärna en ärmlös men det förblir nog bara en dröm. Som ni ser av fotona så blommar både kaprifol och johannesört nu. De flesta av bilderna nedan blir större om ni klickar på dem.

Var vänlig följ och gilla: