Jag märker att bloggen håller på att bli en fotoblogg, jag tycker det är väldigt roligt att fota och lägga ut bilder här. Jag har mestadels autoinställningar på kameran men fotograferandet är ändå enormt stimulerande. Nån dag ska jag ta mod till mig och fråga om jag får ”ställa ut” några bilder från bloggen på CLAVIS. De har konstutställningar där så helt omöjligt är det kanske inte.

Bilderna nedan är från gårdagens och dagens promenad.

bjork_med_sprickaballonger_utevattendroppe_spindeltradglada_o_plandunge_motljusSen fåren kom i måndags så har de stått inne för att acklimatisera sig men idag släppte vi ut dem. Först fick de gå ensamma i hagen och sen släppte vi in en häst i taget till dem. Jag var lite orolig att det skulle far_o_hast_1 bli en massa spring och att hästarna skulle jaga fåren men det gick FANTASTISKT bra! Fåren var glada att komma ut och när de fick sällskap så var det spännande det med, även Pirana var nyfiken på sällskapet i hagen.

När vi släppte in Brynja i hagen och samtidigt la ut lite hö så blev alla kompisar med varandra. Först började Pirana och Brynja äta i samma hög, det har de aldrig gjort förut, och sen kom fåren fram och åt ur samma hög. Det var så härligt att se!

Jag fick tyvärr en ångestattack när jag gick runt i hagen tillsammans med fåren och insåg hur mycket slånet brett ut sig. slan_20160313Varför har jag inte sett det tidigare? Efter en stund kunde sekator_storjag samla mig och plockade fram den stora sekatören och gav mig på en del av slånet. Den typen av röjningsarbete är egentligen ganska tacksamt att utföra, man ser resultat direkt.

Under eftermiddagen så fick jag också en viss pulshöjning när sjuåringen kom till mig, medan jag redigerade filmenfar_pa_rymmen_1 ovan, och frågade ”Pappa, ska fåren vara på framsidan?” Jag rusade ut (med kameran i högsta hugg) och fåren var verkligen på gårdsplanen. Jag lyckades först fösa dem till baksidan far_pa_rymmen_3och sen, med visst besvär, in i hagen. När de kom in i hagen så visade de mig vart de gått ut genom att göra det igen. Jag rundade fårhuset, öppnade dörren in i det och lyckades på nåt sätt få fåren att gå in där. Med fåren instängda så kunde jag andas ut igen.

Att de gått igenom staketet är mitt fel, de gick igenom vid hönsgården och jag har tagit bort den nedre eltråden där för att hönsen enklare ska kunna ta sig in i hagen. Jag hade helt glömt bort att jag gjort det. Nu får fåren vara instängda tills jag hunnit säkra staketet.

Var vänlig följ och gilla: