Mormors bror på Wikipedia?

När jag promenerar med Betty så brukar jag lyssna på radioprogram eller ljudböcker. Nu senast var det P3 dokumentärs program om ett mord i Långshyttan 2016. Programmet fick mig att tänka på min egen koppling till Långshyttan – mormor kom därifrån och hennes pappa var byns mjölnare. Familjetraditionen säger att de stammade från valloner som kom till Bergslagen på 1600-talet men jag vet inte om det stämmer. Mormor var dock mörkhårig och hade bruna ögon, det var kanske vallonen i henne. Efter att ha lyssnat på programmet så googlade jag ”Södergren (hennes flicknamn) + Långshyttan” för att se om det var många Södergrenare kvar i området. Det verkar det inte vara men jag fick en Wikipediaträff på en Gösta Södergren. När jag tittade närmare på den (klicka på bilden så blir den större) så insåg jag att han måste varit bror till mormor eftersom hans föräldrar hette samma som mormors och hans far hade också varit mjölnare. Gösta hade tydligen slagit sig ner i Sala och var både frisör och konstnär. Sala är en stad som mormor också hade kopplingar till eftersom hon i sin ungdom ska ha jobbat på stadshotellet där.

Jag googlade vidare på Gösta Södergren och hittade en biografisk text om honom med bilder på lite av hans konst. Om texten stämmer så är det kanske från Södergrenarna jag fått mitt löpintresse (bilden klickbar).

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/mormors-bror-pa-wikipedia/
Twitter
INSTAGRAM