hastar_stall_20151108Det blåste i natt. Vi hade inte koll på att det skulle storma förrän vi såg det på SVT:s hemsida i går kväll. termos_ljusDet blev till att vidta åtgärder inför stormen och ett förväntat strömavbrott. Åtgärder som att tappa upp vatten på flaskor, regla portarna på logen, ta in ved till kakelugnen, ladda mobilerna och i mitt fall även koka kaffe och hälla upp på termos. Vi tog också in hästarna som går i hagen jämte huset.

När vi kommit så långt som till att ta in hästarna hade det blivit mörkt och börjat regna ordentligt. Hästarna var lite stirriga när vi hämtade dem men det gick bra.

När jag la mig vid 21-tiden så hade det inte börjat blåsa ordentligt ännu. Jag vaknade dock till några gånger under natten av att det riste i huset och av takpannorna skramlade på taket. När jag gick upp vid 05.30ljus_kakelugn_20151108 så blåste det rejält och strömmen var borta. Jag tände några hast_pigg_20151108ljus och i kakelugnen och satt sen i lågornas sken och såg ”Änglar finns dom?” på en av ungarnas dvd-spelare. Det är en väldigt lättsmält men charmig film.

Strömmen kom tillbaka strax innan 11 men dessförinnan hade vi hunnit äta frukost, kontrollera staket och släppa ut hästarna i en av hagarna . De var väldigt ”på tå” när vi ledde ut dem och det blev lite spring när vi släppte dem. OBS! Om ni tittar på filmen nedan så vrid ner ljudet innan, vindbruset är stundtals öronbedövande.

takpanna_20151108Det blev inte några stora stormskador i natt, en takpanna blåste ner ochtakplat_20151108 några andra flyttade lite på sig. Allvarligast är nog att en plåt på logtaket släppt lite. Vi måste nog fixa till den så att den inte släpper helt nästa gång det blåser.

Stormen har dock hjälpt oss med lövkrattningen, vi har betydligt mycket mindre löv på gårdsplanen i dag än vi hade igår. Den övre bilden är ifrån måndags och mellan måndag och lördag så ökade, inte minskade, mängden löv på taket. Jag släpade undan lite från marken så där var det nog oförändrat fram tills det började blåsa i natt.

lov_mandag_20151103 lov_sondag_20151108

Var vänlig följ och gilla: