I morse så var jag uppe tidigt och sydde sen flitigt hela morgonen. Jag blev klar med längningen av skor_utslitnakavajärmarna på den Harristweedkavaj jag höll på med, jag flyttade en kragknapp i den nya GANT-skjortan och så smalnade jag av benen på 10-kronorsbyxorna jag köpte i onsdags. Det är verkligen avslappnande att sitta och sy i ett tyst och sovande hus.

På förmiddagen så åkte hela familjen till Falkenberg och köpte nya skor till pojkarna. Sönerna var i stort behov av hela skor för hösten och vintern. De utslitna skorna till vänster tillhör åttaåringen och det kan ju knappast råda nåt tvivel om att de har gjort sitt. Vi fick med oss tre par skor_nya_3_parskor hem från Falkenberg, två till åttaåringen och ett till sexåringen.

När vi åkte till Falkenberg så försökte jag kombinera morgonens alla tre syprojekt i en utstyrsel men johan_20151107_2det blev inte bra. Jag fick dock ihop en godkänd kombination med bara skjortan och kavajen, till det så hade jag linnebyxor. Linne och Harristweed är väl inte en given kombination men jag tycker det funkade bra, båda materialen är ju lite grova på sitt eget vis.

Jag har läst lite i boken om urverk men jag har svårt att förstå texten. Jag tror attinner_workings_of_a_watch författaren har förutsatt baskunskaper som jag saknar. Min ”klockengelska” är inte heller jättebra vilket försvårar inlärningen. Jag har i varje fall lärt mig att ordet klocka har keltiskt ursprung. Det keltiska ordet clocca betyder tydligen klocka (som i kyrkklocka, eller som ”bell” på engelska) och sen har det inlemmats i både svenskan och engelskan.kelter_i_europa

Under hela veckan så har jag tänkt blogga om ett redskap som byggarna hitta under golvplankorna när de rev upp golvet. Det ser ut som nån sorts hötjuga men den är för kort och för grov. En av byggarna har en teori om att det är ett mordvapen som någon gömt undan, varför låg det annars under golvet? Jag kanske ska kolla igenom HP:s arkiv efter ouppklarade mord i Rävinge?hotjuga

Var vänlig följ och gilla: