Dagen började inte så bra idag, tioåringen spydde strax innan han skulle gå till skolbussen. Det var dessutom strax innan E.ON. stängde av strömmen i flera timmar för ett linjeunderhåll. Ett magsjuk barn, inget vatten i kranarna och ingen toa som funkar kändes inte som nån hit. Vi tappade upp vatten i hinkar och på flaskor för att klara de timmar strömmen skulle vara borta och eftersom vi inte visste hur smittsam magsjukan var så stannade hela familjen hemma idag. Ingen skola, hustrun jobbade hemifrån och jag ställde in terapin.

Tack och lov så repade sig sonen snabbt och efter lunch orkade han till och med vara ute och leka en stund. Jag tror inte det kommer vara nåt problem att skicka honom till skolavslutningen i morgon.

Medan hustrun växlade mellan barnen och jobbet så klippte jag gräs. Det gick jättebra ända tills jag körde på en pinne. Våra gräsmattor är nerlusade med pinnar som killarna har som vapen när de leker. De har massvis av ”riktiga” plastvapen inne men det är sällan de tar ut dem, oftast räcker fantasin och en pinne. Att klippa gräset med pinnar överallt är dock lite bökigt så jag brukar be dem plocka ihop pinnarna i högar innan jag ska klippa gräset. Eftersom tioåringen var sjuk så plockade jag ihop pinnarna men jag måste ha missat en, och den körde jag på. Den fastnade rejält och jag fick jobba lite innan jag fick loss den.Även fast pinnen var loss så var jag orolig att drivremmen tagit skada av incidenten men den verkar ha klarat sig. Klippningen gick i varje fall bra även efter ”pinn-incidenten”.

Vi fick ju en bikupa för några dagar sen och jag kan rapportera att det är full fart i den. Bina far in och ut ur kupan med stor frenesi.Som vanligt kommer några bilder på slutet.

Var vänlig följ och gilla: