Sommartid så äter min fru och jag en hel del glass (SIAs Stracciatella tillsammans med jordgubbar är en favorit) men vi äter den väldigt olika. Min fru kan äta lite glass flera kvällar i veckan medan jag äter glass som en pytonorm – mycket vid ett tillfälle och inte så ofta.pyton_a Jag kan låta bli att äta glass en vecka men när jag sen väl äter så är jag omättlig. Jag har samma beteende när det gäller choklad. Har jag börjat äta en chokladkaka så kan jag inte sluta förrän den är slut.

Idag är jag ensam hemma med barnen. Strategin för dagen är omväxling så jag har försökt att strukturera tiden – ”lek, läsning (jag läser för dem), fika, surfplatta, lek, lunch, läsning e.tc.” och hittills har strategin fungerat bra.

På förmiddagen höll vi oss inne på grund av dåligt väder. Det där om att det inte finns dåligt väder bara dåliga kläder är bara trams. Regnar det så är det intesockerartor_a meningen att man ska vara ute (vi gjorde dock en snabb räd och plockade smulgubbar och sockerärtor i trädgården när det var uppehåll en stund).smulgubbar_pojkar_a På eftermiddagen tittade solen fram så då vågade vi oss ut.

Medan barnen lekte så inspekterade jag hagarna närmast huset. De behöver betas av, i den ena är skräppornaskrappor_a på frammarsch och i den andra slyn. Jag får ångest av att känna att skötseln av markerna (och byggnaderna) släpar efter, det är jobbigt att se sin dröm sjangsera.

Sommaren är inte över än så hagarna hinner kanske betas och i samband med att vedmaskinen ska på plats nästa vecka så måste en del av hagen med skräpporna putsas (så att vi kan ställa maskinen någonstans) och jag hoppas att vi kan få hela av hagen putsad då.

Jag avslutar med en bild på nån som jobbar på som jag önskar att jag orkade.bi_a_150

Var vänlig följ och gilla: