Igår körde vi (minus 9-åringen) hem från svärföräldrarna. Resan gick bra men det blev ingen sightseeing på vägen, om man nu inte räknar ett stopp på Landhs konditori i Mullsjö som sightseeing (Landhs är dock väl värt ett besök om man har vägarna förbi). När vi åkte från Mullsjö så kom Regnet, det vräkte verkligen ner, men tyvärr så var det solsken igen när vi började närma oss Halland. Vi fick höra av ett par grannar att det kommit fem millimeter regn här i lördags men det är på tok för lite för att det ska göra någon skillnad. Det måste ha blåst en del här också för gräsmattan är full av nedblåsta löv.

En orsak till att vi inte gjorde nån sightseeing på vägen hem igår var att vi aktiverade oss hos hustruns föräldrar under förmiddagen. Jag var ute och paddlade med sönerna och det var mycket uppskattat. Det blev inte några långa turer men de är inte så kanotvana så de tyckte att det var spännande ändå. Jag är väl egentligen inte heller så kanotvan, jag paddlade en del när jag var med i scouterna för 40 år sen och så var jag med pappa och några till på en kort kanotsemester. Jag har ett vagt minne av att vi paddlade ifrån kylväskan med mat en av dagarna.

Kanotvan eller inte så tyckte jag att det var kul att paddla med killarna. Det känns som att det är väldigt sällan jag orkar göra nåt med dem så när det väl blir av så uppskattar jag verkligen det. Om ni undrar varför jag inte hade nån flytväst så berodde det på att det inte fanns nån i min storlek. Jag kunde kränga på mig den som fanns men då kunde jag inte röra mig så nån paddling var det inte tal om då.

Dagen har präglats av stängsling och fårflytt. På grund av torkan så har vi varit tvungna att flytta fåren från den fina hagen, gräset där är för glest och för grovt för att tackorna ska kunna föda både sig själva och lammen. Fåren är därför i en av hagarna där vi ursprungligen hade tänkt ta hö i och den hagen krävde en övergång av staketet innan vi kunde släppa djur där.

Torkan gör faktiskt också att vi ska få hit fler djur. En av grannarna ska släppa hit elva kvigor som ska gå i hagarna där fåren redan betat och i vår skogshage. Vi har inte jättemycket bete åt dem men ett par veckor ska de nog kunna vara här i varje fall. Några av kvigorna är faktiskt redan på plats, det blev tydligt när jag körde ner för att fixa det sista med staketen i eftermiddags.

Var vänlig följ och gilla: