Jag tillbringade förmiddagen tillsammans med äldsta sonen i Biskopstorp, medan jag sprang en runda så satt han och läste och sen fikade vi innan han tog ett bad. Jag hade badkläder med mig men fegade ur när han sa att det var kallt i vattnet. Hursomhelst så hade vi en trevlig stund, en stund som hade varit ännu trevligare om jag inte hade haft så förbaskat ont i vänster stortå. Det är samma tå som jag slog i när jag sprang i Biskopstorp förra veckan. Jag har inte sprungit sen dess men tån kändes bra så jag gjorde ett försök idag och allt kändes jättebra tills jag slog i tån igen, precis på samma ställe som sist (på tån alltså, inte i skogen). Just nu värker det rejält i tån, mer än förra gången, den är dock varken särskilt blå eller svullen men det kanske kommer så småningom.

Dagens pipa rökte jag hemma på gårdsplanen men planen var ursprungligen att jag skulle röka den under den stora eken i vår fina hage. Jag hade tänkt sätta mig där i samband med att jag körde ut vatten till fåren. Tyvärr kom utsikten från eken och våra nya grannar i vägen. När jag sitter under eken så har jag utsikt över en gård som brukar vara obebodd men just för tillfället så bor det nån i den. När jag körde ner mot fåren så såg jag att de nya grannarna satt på gräsmattan och solbadade topless och då kändes det som att det kanske inte var optimalt för grannsämjans skull att jag gick och satte mig och rökte på ett ställe där jag hade prima utsikt över deras förehavanden. Gårdsplanen är inte alls lika fridfull som eken men vad gör man inte för sina grannar.

Avslutningsvis två foton på ett bi-bo som jag hittat i en av hagarna (tror det var bin eftersom de var ganska små). Jag satt och tittade på boet en stund i samband med att jag fotade det och upptäckte då att de har en vakt posterad vid ingången. Så fort jag viftade till med ett grässtrå vid öppningen så flög den ut och en ny tog dess plats vid ingången. Jag trodde att bin i marken alltid levde ensamma men här var det definitivt flera stycken i samma håla. Eller så var det helt enkelt inga bin utan jordgetingar jag såg.

Var vänlig följ och gilla: