Idag har jag varit på ”affärsresa” till Göteborg. Jag åkte upp till Ragtime,ragtime_byggnad butiken där jag brukar lämna in second-handkläder till försäljning. Dagens resa var för att hämta pengar och en kavaj som inte blivit såld.

Den här ”affärsverksamheten” jag ägnar mig åt (att köpa second-handkläder i Halmstad och sen sälja dem vidare i Göteborg) ger ingen vinst men jag får mina omkostnader och resor till Göteborg betalda. Kort sagt, jag får komma ut på lite äventyr utan att det kostar mig något. Dessutom är det lite tillfredsställande att känna att jag har så pass koll på kläder att jag, bland alla de kläder som säljs i second-handbutikerna i Halmstad, kan hitta pärlor som det finns en marknad för i Göteborg.

När jag åker upp till Ragtime brukar jag alltid försöka passa på att gå runt lite och botanisera bland butiker (second-hand och vanliga) i Göteborg. Idag var jag dock otroligt trött och seg (jag tror jag överdoserade Theralen mot ångesten i går kväll) så jag gick raka vägen till Ragtime och sen tillbaka till stationen. Jag lyckades dock köpa lite strumpor på vägen.strumpor_fargglada_2_a Min strumplåda är ganska välfylld men det mesta är i ganska mörka färger, så jag kände att den behövde nåt lite ljusare.

På tåget hem från Göteborg började jag titta på en dokumentär om Woody Allen. Den heter ”Woody Allen manhattan, movies & me”.Woody_allen_dvd_dokumentar_a Det jag hann se på tåget var väldigt bra, lika underhållande som hans filmer. Jag har lånat dvd:n på Stadsbiblioteket i Halmstad och eftersom den klassats som en fakta-dvd så får man låna den gratis och behöver inte hyra den som med vanliga filmer. Generöst av biblioteket tycker jag.

Var vänlig följ och gilla: