Jag har utökat min närvaro på sociala medier genom att bli aktiv på Reddit. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad Reddit är eller hur det fungerar men folk lägger ut foton under olika rubriker/trådar (t.ex. ”Piercings”) och så kan andra lajka och kommentera. De mest populära inläggen lyfts fram och visas först under respektive rubrik/tråd.

Jag har tittat lite på piercingar på Reddit och i torsdags kväll bestämde jag mig för att lägga ut en bild på mig själv. När jag vaknade i går morse så låg den överst på piercing-tråden (har knappt 500 000 medlemmar) med 1800 lajks och nästan 80 kommentarer samt knappt 20 delningar. Nu är jag uppe i 2700 lajks, 115 kommentarer och 26 delningar. Jag har aldrig fått en sån här respons på nåt jag bloggat om eller lagt ut på sociala medier tidigare. Alla kommentarerna är dessutom positiva och det känns bra. Jag är jättenöjd med mina piercingar men familjen är inte imponerande av den i näsan så det är fantastiskt att nu få en massa komplimanger för den.

Några som kommenterade frågade om jag inte hade planer på fler piercingar. Egentligen har jag inte det, vill hålla mitt ansikte någorlunda rent och enkelt, men en piercing jag funderat på är ögonbrynet. Jag kommer inte göra den men jag tror det skulle se bra ut om inte glasögonen pajar hela grejen.

För att riktigt frossa i den positiva känslan kommentarerna gett mig ligger ett urval sist i det här inlägget. Där finns också en klickbar version av fotot jag la ut.

Ett socialt medium som dock skapat oro hos mig är LinkedIn (för yrkesmässiga kontakter). Jag har kvar mitt konto där sen jag arbetade men utöver information om vart jag pluggat så det finns bara saker om bloggen där. Jag har dock fått ett meddelande om att Försäkringskassan varit inne och tittat på min LinkedIn-sida. Jag misstänker att det är en del av de regelbundna uppföljningar som de gör av personer med sjukersättning. Även om jag inte har nåt att dölja och det faktum att Försäkringskassan aldrig varit besvärliga med mig så litar jag inte riktigt på dem. Jag är orolig att ”Kassan” ska hitta nåt som inte finns eller göra bedömningar om min hälsa som saknar stöd i verkligheten. Förhoppningsvis kommer jag om några veckor få ett brev från dem om att de granskat mig och inte funnit nåt som föranlett dem att ompröva sitt beslut gällande mig.

Under hundpromenaderna igår och idag så mötte Betty och jag en katt (på samma ställe båda gångerna). Igår var katten inte alls glad att se Betty men idag brydde den sig inte.Igår såg vi också årets första sädesärla här hemma (beklagar kvalitén på fotot). Både igår och idag såg vi också nötterna som går i skogshagen när vi kom tillbaka hem. Även om jag bara ser dem på håll och inte är engagerad i deras skötsel så värmer det mitt hjärta att se dem.Killarna är hos hustruns föräldrar i påsk och de brukar ta tåget från Falkenberg dit. Nu är det dock spårarbeten i Varberg så resenärerna bussas till Kungsbacka och för att killarna skulle slippa det mecket så skjutsade vi upp dem dit. På vägen hem igen passade vi på att hälsa på Hia i Varberg. Han verkar ha det bra. Till Varberg tog vi kustvägen från Kungsbacka och vi fick se blommande körsbärsträd och lite fina vyer, bl.a. några gamla stenbroar (jag är svag för såna), vi passerade också under ledningarna från Ringhals kärnkraftverk. På vägen upp såg vi både köer och radiomasterna i Grimeton (ett världsarv enligt UNESCO).

Här är några av de egouppblåsande kommentarerna från Reddit och fotot de gäller.


Var vänlig följ och gilla: