Med tanke på att jag sov fem timmar under dagen i går så var det väl inte så konstigt att jag inte kunde glass_sveasomna i går kväll. Jag gick ner och satt och slösurfade medan jag åt glass, till slut blev jag trött och la mig. Medan jag väntade på John Blund så testade jag en SIA-glass som heter Svea. Det syntes varför den fått det namnet.

Det finns ett engelskt ord som jag blivit fascinerad av – ”Dottle”. Jag dottle_burktycker att ordet har en fantastisk klang och kan säga det högt bara för att få höra det. Ordet syftar på den lilla mängd tobak som oftast blir kvar i en pipa efter rökning eftersom det är svårt att helt röka en pipa till botten. Jag försöker oftast att verkligen röka även det allra sista men det är svårt, den tobaken blir ofta lite fuktig och brinner dåligt. Jag tycker det är retligt att inte kunna röka all tobak i pipan, det är inte så mycket en ekonomisk fråga som att jag går miste om ett antal minuter av trivsam piprökning. johan_roker_dottleJag har därför börjat samla på mig ”dottle” och i går hade jag tillräckligt mycket för att få ihop ett helt stopp. Det blev en angenäm rökning som resulterade i en väl brunnen aska.

julgran_2016_kladdIdag har vi fått in vår KRAV-märkta gran och även fått den klädd. Den blev ganska fin eller hur?

Lagom till jultid så har hönsen börjat värpa igen. De brukar ha ett uppehåll i agg_december äggläggandet mellan oktober-mars men i år var de dock snabba med att dra igång äggproduktionen igen. Vi har inte några lampor hos dem för att försöka lura dem att våren står för dörren utan värpandet är helt deras eget påhitt.

Mitt tjafsande med psykiatrin i samband med inläggningen som inte blev av har resulterat i en inbjudan_mejl_psykinbjudan till ett möte med avdelningschefen för Avdelning 19, chefsöverläkaren och hon som är chef för heldygnsvården inom psykiatrin. De har dock inte angett syftet med mötet utan bara låtit en sekreterare skicka ut inbjudan.

Man kan kanske tycka att det är bra att de vill diskutera saken med mig men jag är skeptisk. Orsaken till det är att jag tycker att frågan är svartvit. Antingen tycker de att de inte bryter mot lagen och då kan de bara meddela mig det i ett skriftligt svar, eller så håller de med mig om att de bryter mot lagen och då ska de ändra sina rutiner. Jag tror att de inser att de bryter mot lagen och därför inte vill få frågan utredd i Patientnämnden och av IVO. Mötet syftar förmodligen huvudsakligen till att få mig att lägga ner frågan.

Ett möte på psykiatrin, på deras spelplan och där de är representerade med tre chefer medan jag ska sitta ensam är upplagt för att de ska köra över mig, om inte bokstavligt så åtminstone bildligt. Jag har dock suttit i tillräckligt med förhandlingar och möten för att inte gå på nåt sånt. Jag vill därför ha diskussionen skriftligt via mejl eller brev så att jag får allt dokumenterat och inte behöver känna mig trängd eller pressad att inta nån ståndpunkt utan tillräcklig betänketid. Den enda ståndpunkt jag är beredd att inta just nu är att Avdelning 19 bryter mot lagen och att det inte är acceptabelt. Jag tror inte att de är beredda att erkänna det och då känns det inte så meningsfullt eller angeläget att träffa dem.

Var vänlig följ och gilla: