Skid-VM började i torsdags och jag följer det med stort intresse. Jag tittar dock inte på SVTs sändningar, i varje fall inte innan jag vet resultatet. Jag har märkt att jag blir överdrivet uppjagad av att sitta och titta på tävlingar som skid-VM i realtid, spänningen de skapar kan förstöra en hel dag för mig (även om det går bra för Sverige) så jag kollar resultaten på nätet och ser sen loppen i efterhand.

Igår gjorde hela familjen en utflykt till Borrsjön (även känd som Knobesholmssjön) utanför Slöinge. Det var strålande sol när vi åkte i väg men vi såg dimman rulla in över Bårarpsbergen men tänkte att vi klarar oss säker ifrån den. Det gjorde vi inte, när vi gått halvvägs runt sjön och satt och fikade kom dimman. Den var inte så tät att det blev svårt att orientera sig men den sänkte temperaturen rejält och det blev fuktigt och rått. När vi fikat färdigt så knatade vi dock på, bitvis på jättefina stigar men det förekom även raddiga broar och lite trista skogsvägar över hyggen.Rävarna ovan såg vi när vi körde genom Knobesholms säteri, de måste haft rävjakt nyligen.

Jag tittar en hel del på dokumentärer om ultralöpning nu och nästan alla handlar om s.k. traillöpning, alltså terränglöpning. Terrängen i trailloppen är ofta väldigt brutal med stora höjdskillnader och dåligt underlag (blött, stenigt m.m.), inte alls min typ av terräng. Jag gillar visserligen att springa i terräng men jag har ett så väldigt lågt löpsteg (ett extremt asfalts-/sandalsteg) vilket gör att underlaget måste vara jämnt och fint för att fötterna inte ska slå i rötter eller stenar (vilket brukar resultera i blåslagna tår). En del av stigarna vi promenerade på igår var dock så himla jämna och fina att till och med jag hade kunnat springa på dem. Jag blev faktiskt lite sugen att springa i skogen, vi får se om jag tar mig till Biskopstorps naturreservat och stigarna där när det torkat upp lite. Det är lätt att kombinera lederna där och få ihop en runda på 13-15 km och eftersom det är väldigt kuperat i Biskopstorp så motsvarar det säkert 20 kilometer på vägarna häromkring, kanske mer.

Var vänlig följ och gilla: