Man kan tro att 7-åringen hemma har fått skörbjugg. Idag tappade han en tand till.glugg_4_a Jag har tyckt att han varit lite sen med att tappa tänder (som att det skulle vara nån hets med det) men nu har han ju tagit igen det rejält.

Idag blev jag av med ett dåligt samvete. Jag fick äntligen iväg ett brev till Nordirland. Sen ett par år skriver jag till en IRA-fånge där. Vi har inte en jättetät kontakt men vi håller kontakten. Han sitter på en avdelning för IRA-fångar på Maghaberry-fängelset strax utanför Belfast.maghaberry_a Förra julen fick jag ett julkort där hela avdelningen hade skrivit under. Jag tyckte det var en rolig grej att få. Det är kanske inte helt ”korrekt” att stötta IRA-fångar. Jag ser dem dock som politiska fångar. Hade inte Irland varit ockuperat så hade de inte suttit i fängelse. Jag tycker att de förtjänar stöd.

Har ni tre timmar över och vill lära er lite mer om konflikten på Irland så kan jag rekommendera BBC-journalisten Peter Taylors dokumentär om IRA och Sinn Fein. Han är en av de mest kunniga på området. www.youtube.com/watch?v=dNlgsNEE4z4

Var vänlig följ och gilla: