Fram till lunch igår så hade vi ett väldigt vackert väder här, både dimma och sol men på eftermiddagen tog dimman över och allt blev grått. Jag var dock igång med kameran innan det gråa kom och det blev en del bra bilder, se slutet på inlägget.

 

Idag har det varit riktigt tråkigt väder med regn och blåst. Vatten på den kalla marken har gjort det riktigt halt ute så jag har hållit mig inne idag. Jag har sytt en del (handsömnad) men inte så mycket som jag tänkt. Vet inte var tiden försvann.

 

Jag förstår att pojkarna inte vill klä sig som mig men jag försöker ändå påverka deras klädstil lite (samt att få dem att handla secondhand). Ett plagg som jag tycker borde passa dem båda stilmässigt såväl som praktiskt är en vinterrock. Fjortonåringen har en rock som han använder här hemma men han vill inte ha den i publika sammanhang. Den äldre sonen har varit skeptisk till rockar men jag köpte ändå en till honom (jackan han har i vinterkylan är kass) och den verkar faktiskt ha gått hem, nog mest för att den mötts av gillande från hans kompisar. Jag vet inte om han berättat att det är jag som köpt den eller om han ignorerar det, det spelar dock ingen roll för mig. Huvudsaken att han har en rock.

 

Vi hade rörmokaren här i veckan, han bytte ett rör i vedpannan. Röret har varit dåligt hela hösten men bytet har dröjt, till slut blev det av och det var nog i sista minuten för det var verkligen rostigt. Jag har tittat på det varje gång jag suttit i pannan och rökt – funderat över om det är i kväll det spricker (eldar samtidigt som jag röker).

 

Väderbilderna. Klickbara.

Var vänlig följ och gilla: