Vi har haft en liten hästkris här, inte I form av att hästarna är sjuka utan att de var på väg hem igen. Båda har ju varit utlånade ett tag, Hia för socialt/stödjande arbete med människor som mår dåligt och Tora för avel. Nu visade det sig att Tora inte var dräktig efter betäckningen och då ville hon som har henne lämna tillbaka henne. Vi kan inte ha bara en häst så det innebar att vi skulle bli tvungna att plocka hem Hia också.

 

Jag blev superstressad när jag fick höra det här för jag vill verkligen inte ha hem hästarna nu. Det känns som att jag balanserar min tillvaro på en slak lina samtidigt som jag jonglerar porslinstallrikar i luften – jag har fullt sjå med de tallrikar jag har, behöver inte fler…

 

Stressen var riktigt illa och jag översköljdes av negativa och svarta tankar i flera dagar. Tack och lov verkar det ha löst sig, hon som lånar Hia ska låna Tora också (dock inte för avel). Jag hoppas att det funkar och att Tora fungerar med hennes befintliga hästar (Tora kan vara lite besvärlig).

 

Igår inledde jag årets vedsäsong med att kapa upp en nerblåst ek, se nedan. Den är kapad men det återstår att sortera ris och bränne. Om ni tittar på filmen så ser ni att rotvältan inte la sig men har den inte gjort det tills vi kör ut veden så knuffar vi omkull den med traktorn då. Vill inte ha rotvältor stående öppna.

I lördags regnade snön bort här men idag har vi fått ny – vintern är åter. Jag har gärna snö men jag skulle föredra att den låg kvar och inte regnade bort var sjunde dag för att sedan återuppstå som Särimner. Sigge håller med mig, han vill ha snö jämt, han älskar verkligen snön. Klickbara Siggar!

Dagens vinterväder var av den strängare sorten, d.v.s. både kallt och blåsigt, så det blev tweedhatt på huvudet när jag var ute eftersom en vanlig hatt farit all världens väg. Utöver hundpromenaderna var jag inte ute så mycket men det blev i varje fall ett besök hos tandläkaren i Halmstad (då hade jag en varm yllerock också). Det var inget akut tandläkarbesök utan den årliga undersökningen. Tandläkaren hittade inga hål och såret efter den utdragna tanden läker bra. Han undrade om jag trodde jag kommer vilja sätta dit ett implantat. Det skulle jag väl vilja och hade vi 18 papp som låg och skräpade så skulle jag göra det men det har vi inte så det blir ingen ersättningstand. Märker jag att det blir problem av att tanden är borta (och den jämte) så får jag väl fundera ett varv till.

Var vänlig följ och gilla: