Få har väl missat att Spotify ändrat sekretessvillkoren för sina användare så att företaget ska få tillgång till gps-uppgifter samt fotonspotify_villkor_svt_a och kontaktuppgifter i mobiler och surfplattor. Förändringen har fått mig att tröttna på företaget så i förmiddags försökte jag därför avsluta ett av våra Spotifykonton. Jag lyckades dock inte göra det. Det finns ett ställe hos Spotify där det står att man på en viss sida ska kunna länka till ett avslut men på den sidan finns ingen sån länk. Jag skickade ett mejl till Spotify och fick ett snabbt, och väldigt allmänt hållet, svar om att jag skulle använda mig av deras ”Community”-sidor för att leta efter svar till mina frågor. Jag gjorde det och blev hänvisad till den länklösa sidan som jag redan provat. Nytt mejl till Spotify men jag har inte fått svar på det ännu.

Vet nån hur man avslutar sitt konto hos Spotify? Alltså inte bara Spotify Premium utan hela kontot.

När/om jag lyckas ta reda på hur man avslutar ett Spotifykonto skulle jag vilja avsluta båda de konton som familjen använder sig av. Det ena kontot står på hustrun så hon får avgöra om vi ska behålla det eller inte. Jag vill dock helst inte ha nåt Spotifyanknutet på nån dator eller platta som jag använder. Jagappar_2_a tror att hustrun håller med mig i princip men samtidigt så använder hon sig av Spotify en hel del och är väldigt nöjd med tjänsten som sådan.

Jag tror inte att det bara är Spotify som använder sig av det finstilta i användarvillkoren för att få tillgång till data om sina användare. Vi har säkert flera såna appar på plattan men just nu var det Spotify som uppmärksammades och då var det dem jag skiftesverk_o_stolpe_ablev förbannade på. Nästa månad är det säkert nån annan internettjänst som hamnar i rampljuset.

Idag började vi de första förberedelserna inför köksrenoveringen – vi började undersöka väggar, golv och tak i det rum där det nya köket ska ligga. Vi rev bort lite tapeter/väv/plastmatta för att se hur ursprungsmaterialet ser ut. Tack och lov såg allt friskt ut. I taket och på golvet så fanns det brädor under de översta lagren men under väv och tapet på väggen fanns det skiftesverk (stockar) som suttit där sen 1832.

Hörnen i de rum där vi ska bygga det nya köket är intressanta eftersom de inte är i 90 graders vinkel utan man har tagit bort den räta vinkeln med en trekantig stolpe. Charmigt men lite oroväckande eftersom de som ska tillverka köksinredningen sa att det inte gjorde nåt att golvet lutar lite (det gör de hos oss) bara hörnen är räta. Vi får se vad de säger när vi berättar om våra hörn.

 

 

hattar_20150823_3_aInför inspektionen av väggar, golv och tak så var jag tvungen att plocka bort en del av mina hattar som jag haft liggandes på en hylla. Nu är alla sexton hattar samlade på ett ställe, hyllan i gästrummet. Till hattarna ska läggas en hel drös med kepsar och solhattar. Många huvudbonader blir det.kepsar_20150823_1_a

Var vänlig följ och gilla: