Igår fotade 14-åringen återigen mig i kostym. Den här gången hade jag en blå linnekostym på mig, en av de första kostymer jag köpte när jag upptäckte mitt klädintresse 2007-08. Det syns att det är en tidig kostym för passformen är bedrövlig. Jag använde två olika västar och hattar vid fotograferingen, i blått och i rött. Det blå funkade bra men tyvärr lyckades jag inte matcha den röda västen med en röd slips, färgerna skar sig lite. Jag tyckte det såg okej ut när jag provade här hemma men på korten tagna utomhus så är det tydligt att det röda mellan slips och väst skär sig. Jag provade med två olika röda slipsar och även om den andra slipsen var bättre så var den inte bra. Jag kunde inte riktigt släppa att jag inte fick den röda utstyrseln att funka så idag testade jag med en gul slips och det blev bättre.Som ni ser på fotona ovan så var vi i fält för de första försöken. Vi var på en traktorbro över Suseån, ett lugnt och fridfullt ställe.När jag satt med pipan i går så fick jag besök av en ung igelkott. Jag satt still så den märkte inte mig förrän den var ända framme vid min fötter men då insåg den sitt misstag och pep iväg. Kvällen innan så bjöd Rävinge på fantastiska vyer i samband med mitt piprökande. Dimman kom smygande och jag fotade utan blixt, resultatet blev riktigt bra tycker jag. Dimman är klickbar.Morgonen därpå låg dimman kvar och jag kunde ta dimbilder då med.När vi kom hem efter hundarnas morgonpromenad idag så satt det en vuxen igelkott nedanför trappen på baksidan. Den borde ha sovit så dags på dygnet men det gjorde den uppenbarligen inte. Efter att suttit still en stund så knatade den runt i trädgården på vad som såg ut som födosök. Till slut gick den in i en stor buske och försvann.När jag promenerade med hundarna i går eftermiddag så lyckades jag fota ett gäng gråsparvar i flykten. På ett ställe satt en liten flock i en häck och jag tog ett kort när de lyfte. När jag tittade på fotot så såg det ut som om det var en steglits mitt bland sparvarna (den med rött på huvudet) men när jag tittade närmare så insåg jag att det också var en gråsparv. Jag är så fixerad på steglitser att jag ser dem överallt. Fåglarna är klickbara.Efter att ha regnat flera dagar på raken så var det uppehåll igår. Vi passade därför på att klippa gräsmattan som vuxit nåt enormt den senaste veckan, yngsta sonen tog det mesta och jag klippte resten.

 

Till sist en bild på Sigge när hustrun kör en inkallning på honom. Han ser helt bäng ut, med såna foton är det svårt att övertyga folk att han är en väldigt snäll hund.

Var vänlig följ och gilla: