Igår hade vi riktigt skitväder med blåst och regn. Vädret, vet inte om det var vinden eller vätan, gjorde att vi hade tre strömavbrott. Det var två korta (bara nån minut) på dan och ett lite längre, 90 minuter, på kvällen. Det längre kom mitt i kvällsmaten så vi fick äta vår Skånska kålsoppa i skenet av levande ljus.

 

Regnet, i kombination med snösmältning och tjäle har gjort att vattnet står högt i Suseån och att det är översvämningar på många åkrar. Vattnet har stigit fort. Nedan kommer en jämförelser tisdag – idag samt några bilder bara från idag.Vädrets makter har dock möjliggjort för mig att sitta ute med pipan på kvällarna igen. Både i förrgår och igår så höll regnet upp på kvällen och eftersom jag sitter i ett skyddat hörn så går det bra att röka även om det blåser rejält.

 

Idag åkte jag in till Halmstad och hämtade vägguret vi lämnat in till en urmakare, reparationen var för kostsam för vår ekonomi just nu så klockan får fortsätta gå knackigt. Utstyrseln till Halmstad-besöket byggdes kring en väst jag köpte för några veckor sen och som jag satte en kil i igår (i ryggen så att västen skulle gå om mig). Jag velade mellan två utstyrslar, en mer blå och en mer brun – valde den bruna (är inte riktigt trygg i för mycket blått). Jag fotade båda i eftermiddags men i solskenet såg mina blå byxor lila ut så den utstyrseln fick jag fota en gång till fast i skuggan.Till sist några bilder på Sigge.

Var vänlig följ och gilla: