Idag har inte varit nån bra dag. Det började i morse med att jag upptäckte att jag varit uppe och vandrat i chocolate_chip_cookienatt. Jag har, förmodligen strax efter att jag lagt mig, gått upp igen och gått ner i köket och ätit. Jag förstod det eftersom det stod disk på diskbänken när jag kom ner i morse, den disken fanns där inte i går. Det låg också en chocolate chip cookie på mitt nattduksbord och den låg definitivt inte där när jag la mig. För flera år sen hade jag problem med att jag var uppe och gick på nätterna utan att komma ihåg det dan därpå. Då mejlade jag ibland också på nätterna utan minnas det efteråt. Jag har kollat min e-post och i natt verkar jag inte ha mejlat nån.

zolpidem_aJag tycker att det är obehagligt att den här sortens minnesluckor. Jag tror att luckorna hänger ihop med den insomningstablett jag tar på kvällen (Zolpidem/Stilnoct), ibland är det som att den inte ”tar” direkt utan det dröjer ett tag innan den har effekt men då kickar den in rejält. Har jag hunnit gå upp p.g.a. av att jag inte kunnat somna så verkar jag somna fast jag är uppe, det blir som att jag går i sömnen. Obehagligt.

Jag har också lyckats strula till en av Irlandsbokningarna. Det gäller övernattning i Clare, vår näst sista natt på Irland. Jag hade bokat in oss på Fernhill farmhouse fernhill_farmhouse_1men när jag skickat bokningen så fick jag info om att de krävde en deposition på 100 euro, en deposition som fryser inne om man avbokar övernattningen. De på Fernhill farmhouse är också mycket svåra att mejla med och jag har fått flera besynnerliga mejl från dem. Jag surnade därför till och bokade ett annat boende istället för att betala en deposition på nästan tusen kronor.

Eftersom jag är som jag är (d.v.s. obefintligt tålamod i såna här situationer), kände jag att jag MÅSTE hitta ett nytt, ombokningsbart, boende omedelbart. Så även fast jag egentligen var på språng började jag letade andra B&B:n på nätet. Jag sökte på”Booking.com” booking_comoch hittade ett B&B i samma område som Fernhill farmhouse men betydligt billigare och dessutom avbokningsbart. Jag bokade och betalade övernattningen, stressad över att jag måste iväg och av den text som börjat blinka på hemsidan – ”Någon annan tittar just nu på det här rummet”.

När jag i eftermiddags läste bokningsbekräftelsen som ”Booking.com” mejlat mig så står där attbooking_com_cannville_a bokningen inte om-/avbokningsbar, vi får inga pengar tillbaka om vi avbokar. Va fan!! Det var ju precis vad jag INTE ville ha! Jag ringde ”Booking.com” och de säger att det finns två alternativ när man bokar, det ena är ombokningsbart och det andra är det inte. Jag har uppenbarligen lyckats klicka i fel ruta.

Egentligen är det kanske inte ett jätteproblem att övernattningen inte är ombokningsbar eftersom vi alla är väldigt inställda på att åka. Jag vill dock ha tryggheten i att ha så mycket som möjligt om-/avbokningsbart. Det är väl delvis ett uttryck för mitt kontrollbehov och för min allmänna oro. Jag vet att jag kommer gå och oroa mig över att nån ska bli sjuk eller att nåt annat ska sabba resan när vi riskerar att förlora hela den här bokningen och dessutom depositionen på huset vi ska hyra.

Jag ska inte heller sticka under stol med att jag det personligt. Jag tycker det är jobbigt att jag har gjort en sak när jag i själva verket försökte göra nåt helt annat. För mig känns det som ännu ett tecken på att jag inte är frisk, att jag inte klarar stress och inte riktigt klarar av att göra ”vuxna” saker.keep_calm_dont_take_it_personal_150

Om några dagar så kanske det känns något lite bättre men just nu mår jag inte alls bra av bokningssjabblet. Nån som är lite mer optimistiskt lagd hade säkert sagt att det är ett i-landsproblem, och det är ju sant. Men lika sant är att den kommentaren inte hjälper ett dugg just nu.

I morse så var träningsvärken av boxningen i går inte så farlig men den har kommit smygandes under dagen. Övre delen av ryggen, axlarna och överarmarna har börjat strama och bli ömma. I benen känns det också att jag hoppade rätt mycket rep. Vad är det de tuffa killarna och tjejerna säger ”träningsvärk är bara svaghet som lämnar kroppen. traningsvark_20160114_a

Var vänlig följ och gilla: