Gårdagen bjöd på ett riktigt ruskväder, det är bättre idag men det är fortfarande slask på marken.slask_baksida_20150221_a Förkylningen är som i går ungefär, bomull i huvudet och lite täppt i näsan.

I går spände jag mig hela dagen på grund av blogginlägget och jobbmejlet om sjukersättningen. Även om jag känner mig säker på att jag har fattat rätt beslut så är sjukersättning/förtidspension ett känsligt ämne för mig. Jag glider lätt in i dömande tankar om att det är ett bevis på att jag är misslyckad och då blir jag orolig för att andra också ska döma mig på samma sätt.

Även om jag stundtals kämpar med mina dömande tankar så är jag ändå glad och lättad över sjukersättningen. Ibland är jag faktiskt också lite stolt över den. Stolt att jag vågade känna efter vad jag egentligen tyckte var bäst för mig och sen agerade utifrån det, trots att det innebar en 180 graders omsvängning kring min syn på sjukersättning. Idag har jag t.o.m. skämtat åt att den medfört att jag fått ett intygsjukersattning_intyg_a från Försäkringskassan som bl.a. ger mig pensionärsrabatt hos SJ.

På förmiddagen så var jag, femåringen och Stout ute i slasket en stund. Sonen och jag försökte städa upp efter fällningen av askarna. ask_rojning_hjalp_aDet kommer att ta ett tag att röja undan. Grenarna ska bort och de bitar som duger till ved ska köras till vedbacken alternativt klyvas på plats om de är för tunga att kärras bort som de är. Stubbarna efter askarna är fina, jag gillar särskilt mellanstubben, jag stod och tittade på den en lång stund idag. Nån dag ska jag ge mig på att räkna årsringarna på den.ask_stubbe_a

Sonen och jag hämtade också in ägg från hönshuset. Flera av hönsen är igång och värper igen, det brukar bli 2 ägg om dagen. Råttfällan i hönshuset hade slagit igen men det satt ingen råtta i den.rattfalla_slagen_a Jag hoppas att det betyder att det var en mus som var på fällan och att musen var för liten för att fastna, alternativet att råttan var för snabb känns inte lika bra.

Jag försökte fota Stout när vi var ute. Han gör ibland våldsamma rusher som jag skulle vilja dokumentera men det är svårt att hinna med.stout_pa_sprang_2_20150221_a Jag fick dock en ganska bra bild när han smög längs med husgrunden.stout_nara_marken_20150221_a

I dag såg jag på nätet att matchen med stort M i boxningsvärlden ska bli av. Den andra maj ska Floyd ”Money” Mayweather möta Manny ”Pac-man” Pacquiao i Las Vegas. Det kommer att bli den största boxningsmatchen på säkert 30 år. pac_vs_may_2Boxarna kommer att tjäna drösvis med pengar. Mayweather fick 80 miljoner dollar för sin match mot ”Canelo” Alvarez och den här matchen är mycket större. Det skulle inte förvåna mig om han håvar in en bra bit över 100 miljoner dollar den här gången. Sen återstår att se om han har tillräckligt med hjärnceller kvar för att hitta till banken, när han lägger handskarna på hyllan. Han är dock en defensivt skicklig boxare så han har förhoppningsvis klarat sig utan allt för stora men. ”Pac-man” har däremot tagit en del stryk. För nåt år sen blev han riktigt rejält knockad, den knocken finns här (analyserad in i minsta detalj).

När jag började följa proffsboxningen så kallades Mayweather för ”Pretty boy”, det var innan han började tjäna äckligt mycket pengarmayweather_pengar och fick smeknamnet ”Money”. En del av pengarna lägger han på klockormayweather_klockor_a som han gärna visar upp på nätet. Det är väl mycket ”bling-bling” för min smak. Jag är jättenöjd med min enklare, och betydligt billigare, Omega. Jag njuter varje kväll när jag sitter på sängkanten, tar av mig klockan, skruvar upp den, och lägger den på nattduksbordet. Det är nåt med den ritualen som gör mig väldigt tillfreds.klocka_nattduksbord_1_a

Var vänlig följ och gilla: