I slutet på maj ska jag till Uppsala för att hälsa på en av mina systrar, så idag bokade jag tågbiljetter. Det var en pärs! Jag blev superstressad och fick en ångestattack med tryck för bröstet och illamående. Orsaken var att det blev för många alternativ, för många resvägar, för mycket information.sj_boka_a Jag ville åka Falkenberg-Göteborg-Stockholm-Uppsala. SJ ville däremot skicka mig via Västerås eller Enköping och vid en sökning via Lund. Sista biten in till Stockholm var också svår att få till, SJ hade flera alternativ där jag skulle kliva av i Södertälje och ta buss till Stockholm!

Till slut lyckades jag boka resan som jag ville ha den. Det ska bli kul att träffa min syster men jag ser också fram emot att besöka Uppsala. Jag tror knappt att jag varit där sen jag tog min examen 1997.

I förmiddags varmlimmade femåringen (han var hemma idag med). Han gjorde en knapp som jag skulle ha på en av mina kavajer. När knappen var färdig så gick vi in i klädkammaren så att han fick välja vilken kavaj jag skulle ha den på. Han pekade på den (lite trista) kavaj som jag skrev om igår och sa ”Den här kavajen behöver lite färg!” Så rätt han hade. Hans knapp är nu fastsydd på kavajslaget och jag tycker den pryder sin plats.kavaj_arm_forlangd_slag_2_a

Jag var in till Röntgen och Ortopeden i eftermiddags (hade kavajen med knappen på)johan_selfie_kavaj_arm_forlangd_a och jag är nu så gott som friskförklarad. Överarmsfrakturen är nästan läkt och jag behöver inte längre ha ortosen hela tiden. Jag ska dock vänta lite med att belasta armen. Inga tunga lyft och ingen vedsågning på några veckor till. Jag fick ett träningsprogram av en sjukgymnast men när jag visade hur rörlig jag var i armen så sa hon att programmet nog inte var tillräckligt krävande för mig. Jag föreslog att jag skulle skuggboxas som träning (jag har nämligen testat det)skuggboxning_a men hon tyckte det var lite för strängt. Det var möjligen ok med korta, långsamma rörelser. Hon sa att jag skulle kontakta sjukgymnasterna på vårdcentralen i Getinge för att få lite hjälp med träningen. I väntan på en tid där så blir det nog en del skuggboxning ändå. Min gräns går just nu vid att slå på säcken.

Var vänlig följ och gilla: